ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αυτά τα φαγητά δεν επιτρέπεται να τα ξαναζεσταίνετε!

Όλοι γνωρίζουν τα υπολείμματα φαγητών από το προηγούμενο βράδυ. Μερικές φορές μπορείτε να φτιάξετε ένα καινούριο πιάτο με αυτά ή ενίοτε είναι αρκετά για να τα απολαύσετε στο μεσημεριανό σας. Γνωρίζατε όμως ότι αυτά τα υπολείμματα φαγητών από το προηγούμενο βράδυ μπορεί να είναι επικίνδυνα;

Πατάτες
Οι βραστές πατάτες που αποθηκεύονται σε θερμοκρασία δωματίου μπορούν γρήγορα να αναπτύξουν ένα βακτήριο που προκαλεί τροφική δηλητηρίαση. Να διατηρείτε πάντα τις βραστές πατάτες στο ψυγείο το συντομότερο δυνατό.

Κρεμμύδια, σέλινο και παντζάρια
Αυτά τα τρία συστατικά χρησιμοποιούνται συχνά στη σούπα. Αλλά αν ξαναζεστάνετε τη σούπα μπορεί να απελευθερωθούν νιτρικά άλατα. Τα νιτρικά άλατα βρίσκονται σε όλα τα είδη φυτών και είναι επιβλαβή σε υψηλές ποσότητες. Το επανειλημμένο ζέσταμα της σούπας μπορεί να προκαλέσει ακόμα και την απελευθέρωση καρκινογόνων ουσιών.

Μανιτάρια
Η πρωτεϊνική δομή των μανιταριών και των συγγενικών τους ειδών αλλάζει με τη θερμότητα. Αλλάζουν με τέτοιο τρόπο που γίνονται επικίνδυνα. Επίσης, δεν πρέπει να αποθηκεύετε τα μανιτάρια σε θερμοκρασία δωματίου μετά το μαγείρεμα, διότι μπορεί να απελευθερωθούν τοξικές ουσίες. Μετά το μαγείρεμα πρέπει να τα αποθηκεύετε στο ψυγείο το συντομότερο δυνατό και το πολύ για 1 ημέρα.

Ρύζι
Πιθανότατα το έχετε ήδη δει αυτό. Αν το ρύζι διατηρηθεί σε θερμοκρασία δωματίου μετά το μαγείρεμα, μπορεί να αναπτυχθεί ένα πολύ επικίνδυνο βακτήριο που προκαλεί τροφική δηλητηρίαση. Να διατηρείτε το ρύζι πάντα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο

Έλαια
Ορισμένα έλαια έχουν πολύ μικρή διάρκεια ζωής, όπως: το έλαιο καρυδιάς, το έλαιο φουντουκιάς, το έλαιο από σπόρους σταφυλιών και το έλαιο αβοκάντο. Αν έχετε χρησιμοποιήσει κάποιο από αυτά τα έλαια για μαγείρεμα ή ψήσιμο, το φαγητό μπορεί να απελευθερώσει επιβλαβή τρανς λιπαρά οξέα όταν ξαναζεσταίνεται.

Αυγά
Η ομελέτα, τα βραστά αυγά κι όλα τα άλλα είδη αυγών δεν πρέπει να θερμαίνονται. Αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον πεπτικό σωλήνα. Αυτό οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες.

Κοτόπουλο
Ακριβώς όπως τα αυγά, το κοτόπουλο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Η κατανάλωση ξαναζεσταμένου κοτόπουλου μπορεί να προκαλέσει κοιλιακό πόνο, εμετό ή διάρροια.

Αν πραγματικά θέλετε να ξαναζεστάνετε το κοτόπουλο από την προηγούμενη μέρα θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχει ζεσταθεί μέχρι τον πυρήνα. Είναι ασφαλέστερο να το καταναλώσετε κρύο σε σαλάτα.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video