ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η τροφή που ρίχνει τη χοληστερίνη και αυξάνει την αντοχή στην κρεβατοκάμαρα

Οι βαθυκόκκινοι βολβοί τους δίνουν χρώμα στο τραπέζι (και στο τραπεζομάντιλο αν δεν προσέξουμε), ενώ οι γλυκιά γεύση τους δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Τα απολαμβάνουμε με δεκάδες τρόπους και αυτά μας χαρίζουν τα πολλά θρεπτικά συστατικά τους.
Δείτε, λοιπόν, όσα αξίζει να ξέρετε για τα παντζάρια.



Ρίζες με ιστορία
Ιδιαίτερα γνωστά από τη 2η χιλιετία π.Χ. στους τότε γνωστούς πολιτισμούς, με αναφορές στον 8ο αιώνα π.Χ. στη Βαβυλωνία, αργότερα στον Αριστοτέλη, το Θεόφραστο και την Κίνα του 850 μ.Χ., τα παντζάρια έχασαν για λίγο τη δόξα τους με την εμφάνιση του σπανακιού αλλά επανήλθαν δυναμικά και, μάλιστα, στις αγορές της κεντρικής Ευρώπης.

Οι βολβοί του έρωτα!
Στην Ελλάδα τα έχουμε σε υπόληψη και για λόγους που συνδέονται με τη μυθολογία μας: λέγεται ότι η Αφροδίτη έτρωγε πολλά παντζάρια για να διατηρεί τα κάλλη της και ότι οι αρχαίοι τα προσέφεραν στον Απόλλωνα σε ένδειξη αφοσίωσης. Επίσης, ο θρύλος λέει ότι, αν ένας άνδρας και μια γυναίκα δαγκώσουν το ίδιο παντζάρι, ακολουθεί σφοδρός έρωτας…



Τι μας προσφέρουν
Μπορεί τα παντζάρια να λερώνουν χέρια και ρούχα αλλά αφήνουν και καλά «σημάδια»! Είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο και βιταμίνη C. Επίσης, περιέχουν φυτικές ίνες αλλά και σάκχαρα γι’ αυτό αποφεύγουμε την υπερκατανάλωση.

Η συχνή κατανάλωσή τους μπορεί να μειώσει τη χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια, ενώ αποτρέπει και τη συσσώρευση λίπους στο συκώτι. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι ο χυμός τους ενισχύει τις αντοχές του οργανισμού, ειδικά όταν γυμναζόμαστε.

Πώς τα απολαμβάνουμε
Αγαπημένο χειμωνιάτικο κυρίως συνοδευτικό, που δίνει χρώμα και γεύση στο τραπέζι μας. Τα απολαμβάνουμε συνήθως βραστά, σε φέτες ή ξυσμένα, με ελαιόλαδο και ξίδι ή γιαούρτι με σκόρδο και καρύδια σαν παντζαροσαλάτα δηλαδή. Επιπλέον, μπορείτε να τα ψήσετε σε αλουμινόχαρτο με αλατοπίπερο και βαλσαμικό ξίδι, καθώς και να φτιάξετε μαζί τους σούπα βελουτέ ή πέστο παντζαριού με λευκό τυρί. Όσο για τα φύλλα τους, δεν είναι για πέταμα αφού μπορείτε να τα ζεματίσετε και να τα σοτάρετε με λίγα μανιτάρια και σκόρδο, να τα περιχύσετε με ξίδι και να φτιάξετε σαλάτα.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video