ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Γιουβαρλάκια με ρεβίθια

Προετοιμασία 1 ώρα και 20΄ Αναμονή 12 ώρες και 15΄ Ψήσιμο 35΄, Μαγείρεμα 25΄ Κόστος 5 €

Υλικά (για 4 μερίδες)
Για τα κεφτεδάκια
300 γρ. ρεβίθια ξερά
100 γρ. ρύζι καστανό, βρασμένο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας λιναρόσπορος, αλεσμένος
5 κουτ. σούπας βρόμη ψιλή (χτυπημένη λίγο στο μούλτι)
70 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
4 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
4 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Για τον ζωμό
2 λίτρα νερό
3 καρότα
3 κρεμμύδια ξερά
2 πράσα
1 μεγάλο κολοκυθάκι
μαϊντανός
άνηθος
1/3 κούπας ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
αλάτι, πιπέρι
Για το «αβγολέμονο»
2 κουτ. σούπας ταχίνι
χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
1 κούπα μείγμα από ξηρούς καρπούς (ηλιόσπορος, κάσιους, μακαντέμια)
Μουλιάζουμε σε μπόλικο νερό τα ρεβίθια (περίπου 12 ώρες). Κάνουμε το ίδιο και με τους ξηρούς καρπούς του αβγολέμονου. Την επομένη, στραγγίζουμε τα ρεβίθια και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τα χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να λιώσουν καλά. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 15 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Πλάθουμε το μείγμα σε σφιχτά μπαλάκια (2 – 2 ½ εκ.). Αν δεν πλάθεται, προσθέτουμε αλεύρι χωρίς γλουτένη. Θα πρέπει τα κεφτεδάκια να στέκονται αρκετά καλά όταν τα πλάθουμε, γι’ αυτό τα σφίγγουμε στις παλάμες μας. Ψήνουμε τα κεφτεδάκια στον φούρνο για τουλάχιστον 35 λεπτά, μέχρι να ξεροψηθούν καλά από όλες τις πλευρές.
Ζωμός λαχανικών
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με τα λαχανικά, το φύλλο δάφνης και το λάδι και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό. Μόλις σταματήσει να κοχλάζει το νερό, αφαιρούμε τα λαχανικά και ρίχνουμε μέσα τα ψημένα γιουβαρλάκια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, με ξεσκέπαστη κατσαρόλα, για 10 λεπτά.
Αβγολέμονο
Σουρώνουμε τους ξηρούς καρπούς και τους χτυπάμε στο μπλέντερ να γίνουν κρέμα. Ανακατεύουμε το ταχίνι με το λεμόνι με έναν αυγοδάρτη. Προσθέτουμε 2–3 κουτάλες από το ζουμί του φαγητού και ανακατεύουμε μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε τους λιωμένους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε, ώστε να ομογενοποιηθεί το αβγολέμονο. Το αδειάζουμε στην κατσαρόλα, την οποία κουνάμε με δυνατές, κυκλικές κινήσεις για να ανακατευτεί.

Λάιμ bistro

 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video