ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ιδρύθηκε η Βυζαντινή Θεσσαλονίκη

Ιδρύθηκε η Βυζαντινή Θεσσαλονίκη

Επιχειρώντας να συνδέσουν την πραγματική οικονομία με τον πολιτισμό, δημιουργώντας μια διαφορετική ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ για τον τόπο, οι φορείς και τα φυσικά πρόσωπα που συνέπραξαν στην πρωτοβουλία για την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε έναν από τους κορυφαίους προορισμούς μιας Βυζαντινής διαδρομής με σημεία αναφοράς όλες τις πόλεις – χώρες του κόσμου που αποτελούν κομβικούς σταθμούς της μακραίωνης βυζαντινής ιστορίας, ίδρυσαν την ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, η HELEXPO-ΔΕΘ, η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, η Ιερά Βασιλική Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Βλατάδων, ο Σύνδεσμος Γυναικών Επιχειρηματιών Ελλάδος, η Ομοσπονδία Εμπορίου, Παραγωγικότητας και Επιχειρηματικότητας Κεντρικής, Ανατολικής, Μακεδονίας και Θράκης, το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και 40 φυσικά πρόσωπα που με το κύρος, την επιστημονική και κοινωνική τους δράση, ένωσαν και επίσημα τις δυνάμεις τους για να προχωρήσει η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ στον σχεδιασμό της για την ίδρυση ενός παγκόσμιου δικτύου Βυζαντινών πόλεων και την προβολή της Θεσσαλονίκης με μια

 τουριστική ταυτότητα που συνάδει με τον ιστορικό της χαρακτήρα.

Την εκδήλωση με οικοδεσπότη τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και τον Πρόεδρο του, κ. Παντελή Φιλιππίδη, που ένωνε δυο δρώμενα: ένα μεγάλο έργο που αφορά στην Δημιουργία Βιώσιμων Δικτύων Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων και εντάσσεται στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία Black Sea, την καταστατική ίδρυση της ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ με την μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας (ΑΜΚΕ), και έκλεινε με το επίσημα άνοιγμα ενός Διεθνούς Διαγωνισμού Κοσμήματος με έμπνευση από το Βυζάντιο,  άνοιξε επίσημα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Σταύρος Αραχωβίτης.

Η οικονομία δε έχει θρησκεία, δεν έχει χρώμα, έχει όμως ταυτότητα, τόνισε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ. Π. Φιλιππίδης. Η ποιότητα της ταυτότητας είναι αυτή που κάνει τη διαφορά στις ανταγωνιστικές οικονομίες σήμερα, και την ταυτότητα αυτήν καλούμαστε σαφώς να προσδιορίσουμε ως χώρα, χρησιμοποιώντας όλα εκείνα τα στοιχεία που δημιουργούν απαράμιλλα συγκριτικά πλεονεκτήματα. Ο πολιτισμός μας, ότι μοιραζόμαστε με λαούς ολόκληρου του κόσμου, στο πλαίσιο μιας κοινής ιστορικής πορείας, αποτελεί ένα τέτοιο πλεονέκτημα και λειτουργεί ως εργαλείο ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας. Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, αναδεικνύοντας και απομυθοποιώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Βυζαντινού πολιτισμού, ευελπιστεί να προχωρήσει σε εκείνες τις συνέργειες που θα προκαλέσουν αφετηρία μιας διαφορετικής στρατηγικής ανάπτυξης όχι μόνον για την πόλη της Θεσσαλονίκης ή την χώρα, αλλά και για τις άλλες πόλεις και χώρες του κόσμου που μοιράζονται αυτήν την πολιτιστική κληρονομιά.

Ζούμε σε έναν κόσμο μεγάλων ταχυτήτων και υψηλού επιπέδου ανταγωνισμού δήλωσε ο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Σ. Αραχωβίτης. Τα επώνυμα ελληνικά αγροτικά προϊόντα μπορούν να βρουν διέξοδο στις διεθνείς αγορές, με τρόπο που θα αποφέρει ανάλογη προστιθέμενη αξία στους παραγωγούς. Η  αγροτική παραγωγή και ο αγροτοδιατροφικός τομέας γενικότερα, αποτελούν την πρώτη ύλη για μια οικονομία εξωστρέφειας. Η ταύτιση του καταναλωτή των διεθνών αγορών με μια ονομασία προέλευσης, εθνική ή τοπική, χρειάζεται να βασιστεί σε αξίες που αγγίζουν τις εμπειρίες του κάθε ανθρώπου. Συνεργατικές δράσεις που οδηγούν στην δημιουργία ενός επιτυχημένου brand name βοηθούν στην εξωστρέφεια της οικονομίας, και εδώ ο πολιτισμός παίζει σπουδαίο ρόλο.

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, ως εκείνος ο Ελληνικός φορέας που επίσημα συνδέει τον πολιτισμό με την πραγματική οικονομία της χώρας, μέσα από την διοργάνωση μεγάλων δρώμενων οικονομικού και πολιτισμικού χαρακτήρα, δεν θα μπορούσε να απέχει από την καταστατική ίδρυση της ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, δήλωσε ο Πρόεδρος της HELEXPO, κ. Αναστάσιος Τζήκας. Η συμμετοχή άλλωστε του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης σε αυτήν, τόνισε ο κ. Τζήκας, με τον ιδιαίτερο ρόλο που ασκεί ο συγκεκριμένος φορέας, τόσο στη Διοίκηση της HELEXPO – ΔΕΘ, όσο και στα οικονομικά πράγματα του τόπου, καθιστά για εμάς αυτονόητη την συμμετοχή μας.

Θα συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ, Γιώργος Πατούλης, σε αυτήν την προσπάθεια που δημιουργεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις δημιουργίας ενός διεθνούς ιστού πολιτισμού, βασισμένου πάνω στον καμβά της βυζαντινής κληρονομιάς.

Χρειαζόμαστε έξυπνους τρόπους που συνδέουν τον πολιτισμό με τον τουρισμό και οδηγούν σε οικονομική μεγέθυνση, δήλωσε ο πρ. Υπ. Και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, κ. Δημήτρης Μάρδας. Ο Βυζαντινός πολιτισμός χρειάζεται να γίνει πιο ελκυστικός στα μάτια των ξένων και συνέργειες με χώρες που τον μοιράζονται, όπως είναι η Τουρκία και η Ρωσία για παράδειγμα,  οδηγούν σε ένα ευρύτερο πλαίσιο ειρήνης και κοινωνικής ευημερίας.

Η Θεσσαλονίκη, διαθέτει το ιστορικό βάθος που χρειάζεται μια πόλη για να αποτελέσει σημαντικό τουριστικό προορισμό, δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Αλέξανδρος Θάνος.

Με την μονοδιάστατη αντιμετώπιση της οικονομικής ανάπτυξης, δεν τα καταφέραμε ως χώρα και πολύ καλά, δήλωσε ο Γεν. Δ/ντής Αγοράς, της Γεν. Γραμ. Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, κ. Α. Μουρτσιάδης. Ο πολιτισμός μπορεί και πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ένα εργαλείο για την ανάπτυξη του εμπορίου και της πραγματικής οικονομίας και προσπάθειες που δημιουργούν συνέργειες, οδηγούν προς την πραγματική ευημερία.  


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video