ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Βελτίωση και προκλήσεις για το Περιβάλλον στην Ελλάδα

Βελτίωση και προκλήσεις για το Περιβάλλον στην Ελλάδα

Βελτίωση στους τομείς διαχείρισης στερεών αποβλήτων, επεξεργασίας αστικών λυμάτων και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, διαπιστώνει η μέχρι στιγμής επισκόπηση της κατάστασης από την Κομισιόν, ενόψει κατάρτισης της έκθεσης που θα δημοσιοποιηθεί το 2019. 

Ωστόσο, η Ελλάδα έχει τις περισσότερες, μετά την Ισπανία, υποθέσεις παράβασης της Κοινοτικής νομοθεσίας για το περιβάλλον (συνολικά 24), για τις οποίες έχει πληρώσει πρόστιμα άνω των 100 εκατ. ευρώ από το 2014 μέχρι σήμερα.

   Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στις Βρυξέλλες:

   -Στον τομέα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων έχει σημειωθεί πρόοδος ως προς την κατάστρωση στρατηγικού πλαισίου σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο, τη διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων και τη μείωση του αριθμού των παράνομων χωματερών. Οι χωματερές είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο η χώρα μας πληρώνει πρόστιμα, καθώς παραμένουν ακόμη 57 ανοιχτές ή σε διαδικασία αποκατάστασης. Όμως όταν ξεκίνησε η διαδικασία παράβασης ήταν περισσότερες από 1000 και το 2014 παρέμεναν πάνω από 300. Πρόκληση αποτελεί, επίσης, το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος των οικιακών αποβλήτων καταλήγει σε χώρους υγειονομικής ταφής (81% έναντι 31% που είναι ο μέσος όρος της ΕΕ) και μόνο το 16% ανακυκλώνεται (27% στην ΕΕ) ενώ ο στόχος για την ανακύκλωση είναι να φθάσει στο 50% ως το 2020.

   -Στον τομέα της επεξεργασίας αστικών λυμάτων έχουν εκπονηθεί στρατηγικά σχέδια ανά Περιφέρεια, με τεχνική βοήθεια από την ΕΕ. Όμως και σε αυτόν τον τομέα έχουν επιβληθεί πρόστιμα για την έλλειψη βιολογικού καθαρισμού στην ανατολική Αττική και το Θριάσιο.

   -Και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, η πρόοδος περιλαμβάνει την ψήφιση του νόμου 4519/2018 για την διοίκηση των προστατευόμενων περιοχών Natura, το έργο Life IP 4 Natura για το φυσικό περιβάλλον και την βιοποικιλότητα που είναι σε εξέλιξη καθώς και την σημαντική επέκταση του δικτύου Natura 2000 σε θαλάσσιες περιοχές.

   Τομείς στους οποίους καταγράφονται υψηλές επιδόσεις από την Ελλάδα είναι η ποιότητα των υδάτων κολύμβησης (το 97,2% με στοιχεία του 2015 ήταν εξαιρετικής ποιότητας) και τα ποσοστά συμμόρφωσης ως προς τις μικροβιολογικές και χημικές παραμέτρους για το πόσιμο νερό (99-100%). Στον αντίποδα ανησυχία εξακολουθεί να προκαλεί η ποιότητα του αέρα στην Ελλάδα και ειδικότερα η ρύπανση από διοξείδιο του αζώτου και μικροσωματίδια.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video