ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η ΕΕ καλεί τους νέους να ανακαλύψουν την Ευρώπη με δωρεάν εισιτήρια

Εισιτήρια μέσων μεταφοράς θα προσφερθούν το ερχόμενο καλοκαίρι σε 12.000 νέους Ευρωπαίους ηλικίας 18 ετών για να γνωρίσουν καλύτερα την Ευρωπαϊκή Ένωση ταξιδεύοντας σ' αυτή, στο πλαίσιο της δεύτερης έκδοσης του προγράμματος DiscoverEU, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι πολίτες της ΕΕ που έχουν γεννηθεί το 2000 μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου, ατομικά ή ομαδικά, στη σχετική ιντερνετική πύλη για να αποκτήσουν τους τίτλους μεταφοράς που θα τους επιτρέψουν να ταξιδέψουν μέχρι και για έναν μήνα.

Οι υποψήφιοι, οι οποίοι θα επιλεγούν βάσει των απαντήσεών τους σε μερικές ερωτήσεις για την Ευρώπη, θα μπορέσουν να ταξιδέψουν από τις 15 Απριλίου μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2019, κυρίως με τρένο, με την υποχρέωση να μεταβούν σε τουλάχιστον μια χώρα της ΕΕ άλλη απ' αυτή στην οποία διαμένουν.

Αυτοί που θα επιλεγούν, θα δικαιούνται χρηματοδότηση των μεταφορών τους ύψους μέχρι 260 ευρώ και θα πρέπει να καλύψουν τα άλλα έξοδα διαμονής τους. Μια ποσόστωση των 12.000 προσφερόμενων εισιτηρίων έχει προβλεφθεί για κάθε κράτος μέλος, ανάλογα με το μέγεθος του πληθυσμού του σε σχέση με εκείνον της ΕΕ.

Η επιχείρηση DiscoverEU άρχισε τον Ιούνιο 2018, με προϋπολογισμό 18 εκατομμυρίων ευρώ. Στην προηγούμενη έκδοσή της, συμμετείχαν 15.000 νέοι ηλικίας 18 ετών.

«Ο στόχος είναι να τους προσφέρουμε νέες ευκαιρίες για να ανακαλύψουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της ηπείρου, να γνωριστούν με άλλα πρόσωπα, να μάθουν από την επαφή με άλλους πολιτισμούς και να αντιληφθούν μόνοι τους τι σημαίνει να είναι κανείς Ευρωπαίος», αναφέρει η Κομισιόν στην περιγραφή του προγράμματος.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video