ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Γαλλία: Η Καθολική Εκκλησία συναντά θύματα σεξουαλικής κακοποίησης

Γαλλία: Η Καθολική Εκκλησία συναντά θύματα σεξουαλικής κακοποίησης

Για πρώτη φορά η Καθολική Εκκλησία της Γαλλίας αντιμετωπίζει πρόσωπο με πρόσωπο ανθρώπους που έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς. Οι 118 Καθολικοί Επίσκοποι της Γαλλίας συγκεντρώθηκαν στην Παναγία της Λούρδης, όπου και συναντήθηκαν με εκπροσώπους των θυμάτων. Όμως η πλευρά των θυμάτων παραμένει εξαιρετικά επιφυλακτική και σημειώνει πως μια συγγνώμη δεν αρκεί.

«Η συμφιλίωση και η συγχώρευση βρίσκονται στο τέλος του δρόμου. Όμως προς το παρόν δεν είμαι έτοιμος, δεν μπορώ να φτάσω εκεί. Είμαστε επίσης εκπρόσωποι όλων των θυμάτων και πολλοί δεν είναι έτοιμοι να ακούσουν αυτή τη συγγνώμη. Οπότε δεν είμαι εδώ για να ακούσω μια συγγνώμη. Αυτό θα με έκανε να νιώσω άβολα», υποστηρίζει ο Ολιβιέ Σαβινιάκ, εκπρόσωπος της επιτροπής θυμάτων.

Η Καθολική Εκκλησία έχει προχωρήσει στη σύσταση ειδικής επιτροπής που στόχο έχει την καταπολέμηση της παιδοφιλίας. Ο επικεφαλής της επιτροπής, Λουκ Κρεπί, κάνει λόγο για ανηφορικό δρόμο.

«Αυτή η συνάντηση είναι μια αρχή, όχι το τέλος. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ότι με πρώτη επαφή, όλα θα ρυθμιστούν. Ελπίζω ότι αυτή είναι η αρχή μιας πορείας. Πολλά πράγματα πρέπει να γίνουν» υποστηρίζει ο επίσκοπος Λουκ Κρεπί.

Η Καθολική Εκκλησία έχει δεχθεί έντονη κριτική γα την στάση της όλα αυτά τα χρόνια. Εκπρόσωποι των θυμάτων υποστηρίζουν ότι η ηγεσία της εκκλησίας γνώριζε πως σημαντικός αριθμός ιερέων κακοποιούσε μικρά παιδιά, μα όπως υποστηρίζουν προσπαθούσε να κουκουλώσει την υπόθεση.

Πηγή: euronews


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video