ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Τατζικιστάν: Εξέγερση σε φυλακή - Τουλάχιστον 27 νεκροί

Τατζικιστάν: Εξέγερση σε φυλακή - Τουλάχιστον 27 νεκροί

Τουλάχιστον 25 φυλακισμένοι, ένας σωφρονιστικός υπάλληλος κι ένας αστυνομικός σκοτώθηκαν στη διάρκεια εξέγερσης που ξέσπασε σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο βόρειο τμήμα του Τατζικιστάν, όπως ανέφεραν τρεις πηγές προσκείμενες στα σώματα ασφαλείας την Πέμπτη.

Σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών τα επεισόδια άρχισαν αργά το βράδυ της Τετάρτης, όταν έγκλειστος που πιστεύεται ότι ήταν μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε σε φύλακα, του απέσπασε το τουφέκι εφόδου του κι άρχισε να πυροβολεί εναντίον άλλων σωφρονιστικών υπαλλήλων και συγκρατουμένων του. Οι φυλακισμένοι κατέλαβαν κτήριο της φυλακής για ώρες, όπως είχε γίνει γνωστό νωρίτερα χθες.

Άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων της χώρας της κεντρικής Ασίας στάλθηκαν για να διεξαγάγουν την επιχείρηση ανάκτησης του ελέγχου της φυλακής στην πόλη Χουτζάντ, όπου κρατούνται άτομα που έχουν καταδικαστεί σε βαριές ποινές για εγκλήματα όπως ανθρωποκτονίες ή τρομοκρατική δράση, συμπεριλαμβανομένων μελών του Ι.Κ., σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στα σώματα ασφαλείας.

Όπως ανέφεραν δύο πηγές, σκοτώθηκαν 25 φυλακισμένοι, ένας σωφρονιστικός υπάλληλος κι ένας αστυνομικός. Μια τρίτη πηγή προσκείμενη στα σώματα ασφαλείας έκανε λόγο για τρεις νεκρούς σωφρονιστικούς υπαλλήλους, πράγμα που εάν ισχύει αυξάνει τον απολογισμό σε τουλάχιστον 29 νεκρούς. Τραυματίστηκαν άλλοι τουλάχιστον 6 σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Οι αρχές στη Χουτζάντ, που απέχει 200 χιλιόμετρα βόρεια από την πρωτεύουσα Ντουσαμπέ, επιβεβαίωσαν ότι ξέσπασε εξέγερση στη φυλακή, αλλά δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες.

Τον Ιούλιο, το Ι.Κ. είχε αναλάβει την ευθύνη για μια επίθεση στην οποία έχασαν τη ζωή τους τέσσερις δυτικοί τουρίστες στο Τατζικιστάν.

Το γειτονικό Κιργιστάν ανακοίνωσε ότι ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα με το Τατζικιστάν μετά την εξέγερση στη φυλακή.

Στην ίδια φυλακή της Χουτζάντ - μια πόλης 700.000 κατοίκων - έχουν γίνει επανειλημμένα απόπειρες απόδρασης στο παρελθόν. Πριν από δύο χρόνια, ένας φύλακας κι ένας κρατούμενος σκοτώθηκαν όταν τρεις φυλακισμένοι προσπάθησαν να αποδράσουν. Το υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει τότε πως οι κρατούμενοι είχαν σκοπό να «ενταχθούν στις τάξεις» του ΙΚ εάν κατάφερναν να αποδράσουν.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP, Sputnik


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video