ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΝΔ: Γενέθλια με νέο σύμβολο

Το τρίτο λίφτινγκ στο συμβόλο της ΝΔ μέσα σε μια πορεία 44 χρόνων θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα ανήμερα των γενεθλίων του κόμματος σε πανηγυρική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στο Μουσείο Μπενάκη.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο τρίτος πρόεδρος της κεντροδεξιάς παράταξης που μετά τον ιδρυτή Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά θα προχωρήσει σε μια νέα αλλαγή, χωρίς ωστόσο να αλλάζει η κεντρική ιδέα του συμβόλου.

 
Η φωτογραφία του ιδρυτή

Το 1974 τα ψηφοδέλτια της κεντροδεξιάς παράταξης είχαν ως έμβλημα την φωτογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ωστόσο ο ιδρυτής της ΝΔ έψαχνε να βρει το κατάλληλο σύμβολο για το κόμμα και κατέληξε σε εκείνο που του πρότεινε ο Τίτος Αθανασιάδης. «Αναμμένος πυρσός, του οποίου η φλόγα είναι στραμμένη προς το γράμμα Ν και τον οποίον κρατεί ένα χέρι. Η όλη σύνθεσις δύναται να περικλείεται εντός κύκλου» ήταν η πρόταση που κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο.
Ο πυρσός συμβόλιζε το Ελληνικό φως και η σημειολογικά παρέπεμπε στην απόφαση της κεντροδεξιάς παράταξης να εκφράζει τις διαχρονικές αξίες του ελληνισμού.



Πρώτη εμφάνιση του πυρσού το 1979

Την πρώτη εμφάνιση του ο «πυρσός» την έκανε στο πρώτο συνέδριο του κόμματος το 1979 αλλά στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια εμφανίστηκε το 1985 όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος. Οι Γεώργιος Ράλλης, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Ευάγγελος Αβέρωφ επισκέφθηκαν την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και με τις υπογραφές τους κατέστησαν επίσημο έμβλημα τον πυρσό.


Το πρώτο λίφτινγκ μετά από 26 χρόνια

Ο πρώτος που επιχείρησε να «πειράξει» το σύμβολο της ΝΔ ήταν ο Αντώνης Σαμαράς που αποχώρησε από τα ιστορικά γραφεία της Ρηγίλλης για το σύγχρονο κτήριο της Λεωφόρου Συγγρού. Τον Ιανουάριο του 2011 ο τότε πρόεδρος της ΝΔ από τα καινούργια γραφεία παρουσίασε το νέο σύμβολο του κόμματος αλλάζοντας ουσιαστικά την εικόνα του πυρσού. Το νέο σήμα και λογότυπο του κόμματος ήταν λιτό, αποτελούνταν από το όνομα «Νέα Δημοκρατία» με μπλε και γαλάζια γράμματα και δύο γραμμές: μια πορτοκαλί και μια πράσινη. Το νέο σύμβολο αποτελεί την καινούργια εικόνα του κόμματος στον 21ο αιώνα, είχε αναφέρει ο Αντώνης Σαμαράς, προσθέτοντας ότι εκφράζει τις αξίες της ΝΔ: διαφάνεια, πρωτοπορία, ανθρωπιά, σιγουριά, ήρεμη δύναμη.


Το ουράνιο τόξο και τα περιστέρια

Απόπειρες αλλαγής του συμβόλου του κόμματος είχαν κάνει οι δυο πρώην Πρωθυπουργοί Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Κώστας Καραμανλής. Ο πρώτος είχε υιοθετήσει ως σήμα το ουράνιο τόξο, και ο δεύτερος ( για πολύ μικρό χρονικό διάστημα) τρία τρίχρωμα περιστέρια. Ο πυρσός του κόμματος πάντως παραμένει στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video