ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η κλιματική αλλαγή θα κάνει την μπύρα πολύ πιο ακριβή

Η κλιματική αλλαγή θα κάνει την μπύρα πολύ πιο ακριβή

Κατά τον επόμενο αιώνα, οι υψηλότερες θερμοκρασίες και ο αυξημένος αριθμός ξηρασιών θα πλήξουν την παγκόσμια προσφορά κριθαριού, ανεβάζοντας έτσι τις τιμές της μπύρας. Ο οικονομολόγος Ντέιμπο Γκουάν του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας και οι συνεργάτες του ανέπτυξαν πολλαπλά σενάρια βασισμένα σε διάφορα κλιματικά και οικονομικά μοντέλα, για να εξετάσουν την πορεία των τιμών της μπύρας.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι, σε παγκόσμιο επίπεδο, ο ακραίες καιρικές συνθήκες θα μειώσουν την απόδοση του κριθαριού κατά 3% έως 17%. Οι τροπικές περιοχές όπως η Κεντρική και Νότια Αμερική θα δεχτούν τις χειρότερες συνέπειες, αλλά οι αποδόσεις των καλλιεργειών θα αυξηθούν σε ορισμένες εύκρατες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της βόρειας Κίνας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Ορισμένες περιοχές αυτών των χωρών θα παρουσιάσουν αύξηση της απόδοσης έως και 90%, αλλά αυτό δεν θα είναι αρκετό για να αντισταθμίσει την παγκόσμια μείωση.

Ο Γκουάν και οι συνάδελφοί του πέρασαν αυτές τις αλλαγές στην απόδοση του κριθαριού σε ένα υπάρχον οικονομικό μοντέλο που μπορεί να εξηγήσει τις αλλαγές στην προσφορά και τη ζήτηση στην παγκόσμια αγορά. Αυτό τους επέτρεψε να εξετάσουν πώς η μειωμένη παραγωγή κριθαριού θα επηρεάσει την τιμολόγηση και την κατανάλωση μπύρας στις διάφορες χώρες, καθώς και το διακρατικό εμπόριο.

Στο χειρότερο σενάριο, η μείωση της προσφοράς κριθαριού παγκοσμίως θα είχε ως αποτέλεσμα μείωση κατά 16% της παγκόσμιας κατανάλωσης μπύρας κατά τα έτη ακραίων καιρικών φαινομένων. Οι τιμές θα είναι κατά μέσο όρο διπλές.

Ένας στόχος της έρευνας σύμφωνα με τον Γκουάν, ήταν να καταστήσει πιο απτό στο κοινό το πώς κλιματική η αλλαγή θα επηρεάσει τον τρόπο ζωής των ανθρώπων.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video