ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Νέα βουτιά της λίρας ρίχνει σκιά και στην Ευρώπη

Νέα βουτιά της λίρας ρίχνει σκιά και στην Ευρώπη

Σε μία πλήρη ανατροπή του σκηνικού σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, το τουρκικό νόμισμα επιστρέφει σήμερα σε τροχιά απότομης υποτίμησης και οι ανησυχίες για την εξέλιξη, που θα έχει η αντιπαράθεση ΗΠΑ- Τουρκίας ρίχνει βαριά τη σκιά της στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών.

Το τουρκικό νόμισμα υποτιμάται σχεδόν 7% έναντι του αμερικανικού, με την ισοτιμία στις 6,2499 λίρες ανά δολάριο. Οι πρώτες πιέσεις ήρθαν στον απόηχο της προειδοποίησης των ΗΠΑ για νέες οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία, ενώ εντάθηκαν λίγο μετά τις 15:30 στον απόηχο της είδησης για το νέο «όχι» της τουρκικής Δικαιοσύνης στην απελεύθερωση του Αμερικανού πάστορα, που αποτελεί το σημείο αιχμής στην αντιπαράθεση των δύο χωρών.

Το τουρκικό νόμισμα έχει χάσει σχεδόν το 40% της αξίας του έναντι του δολαρίου από τις αρχές του έτους, με τους επενδυτές να ανησυχούν για την υπερθέρμανση της τουρκικής οικονομίας, αλλά και για την εντεινόμενη σύγκρουση του Ερντογάν με την Ουάσιγκτον.

Στην Ευρώπη, όπου υπάρχει ανησυχία για την έκθεση τραπεζών και άλλων επιχειρήσεων στην τουρκική αγορά, τα ταμπλό δείχνουν σήμερα κόκκινο. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 υποχωρεί 0,5%. Ανάλογη πτώση καταγράφουν CAC 40 στο Παρίσι και FTSE 100 στο Λονδίνο, ενώ 0,8% υποχωρεί ο DAX στη Φραγκφούρτη, ενδεχομένως εξαιτίας και της ισχυρότατης παρουσίας γερμανικών επιχειρήσεων στην Τουρκία.

Στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει πτώση 1,2%, με τις ρευστοποιήσεις να οφείλονται πρωτίστως στις ανησυχίες για τα οικονομικά σχέδια της κυβέρνησης και την διαφαινόμενη νέα αντιπαράθεση με τις Βρυξέλλες.

Κόντρα στο αρνητικό ρεύμα στέκεται σταθερά το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γ.Δ. να ενισχύεται σχεδόν 1,4% και την αξία των συναλλαγών να προσεγγίζει τα 28 εκατ. ευρώ.

naftemporiki.gr 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video