ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Έξαλλος ο Τραμπ: Δεν αποδείχθηκαν καλοί φίλοι οι Τούρκοι- Σχέδια για νέες κυρώσεις

Έξαλλος ο Τραμπ: Δεν αποδείχθηκαν καλοί φίλοι οι Τούρκοι- Σχέδια για νέες κυρώσεις

Εντείνει η Ουάσιγκτον τις πιέσεις προς την Άγκυρα, με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν να προειδοποιεί ότι ο Λευκός Οίκος θα επιβάλει πρόσθετες κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, εάν δεν απελευθερωθεί σύντομα ο αμερικανός πάστορας Άντριου Μπράνσον.

"Έχουμε εφαρμόσει κυρώσεις σε βάρος μελών της κυβέρνησή τους", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών. "Έχουμε επιπλέον μέτρα, τα οποία σχεδιάζουμε να λάβουμε, εάν δεν τον αφήσουν σύντομα ελεύθερο", πρόσθεσε ο ίδιος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στον Λευκό Οίκο υπό τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Η τουρκική λίρα κατέγραψε πτώση μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών.

"Δεν αποδείχθηκαν καλοί φίλοι", είπε από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

"Κρατούν έναν φοβερό Χριστιανό πάστορα εκεί. Είναι αθώος" συμπλήρωσε ο Τραμπ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ βοήθησαν την Τουρκία σε ένα συναφές περιστατικό, ωστόσο ο σύμμαχος της Ουάσιγκτον στο ΝΑΤΟ δεν ανταπέδωσε τη χάρη.

"Θέλουν να έχουν υπό κράτηση τον θαυμάσιο πάστορα μας. Δεν είναι δίκαιο, δεν είναι σωστό", σημείωσε ο αμερικανός πρόεδρος.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι η Τουρκία δεν επιθυμεί να έχει προβλήματα με τις Ηνωμένες Πολιτείες και οι δύο χώρες, σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, θα μπορούσαν εύκολα να ξεπεράσουν τις διαφορές τους, όχι όμως με την προσέγγιση που ακολουθεί επί του παρόντος η Ουάσινγκτον.

 


 

Ο Άντριου Μπράνσον, με καταγωγή από τη Βόρεια Καρολίνα, συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2016 από τις τουρκικές αρχές. Κατηγορείται για κατασκοπεία και "τρομοκρατική" δραστηριότητα και έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Την Τετάρτη, τουρκικό δικαστήριο απέρριψε νέο αίτημα για απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα. Όπως ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ο δικηγόρος του πάστορα, για την υπόθεση μένει να αποφασίσει τώρα ανώτερο δικαστήριο.

Ο Μπράνσον, ο οποίος διέμενε για πάνω από δύο δεκαετίες στα παράλια της Μικράς Ασίας, τέθηκε προ ολίγων ημερών σε κατ’ οίκον περιορισμό αφού προηγουμένως έμεινε στη φυλακή για 21 μήνες, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για τρομοκρατία συμμετοχή στην οργάνωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016. Παράλληλα, του έχει απαγορευθεί η έξοδος από την Τουρκία.

Ο ίδιος αρνείται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, με την Ουάσιγκτον να επιζητεί την απόσυρση των κατηγοριών και την επιστροφή του πάστορα στις ΗΠΑ. Η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται στο επίκεντρο της διπλωματικής κρίσης μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ.

Την 1η Αυγούστου, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την επιβολή οικονομικών κυρώσεων εις βάρος της Τουρκίας. Τα μέτρα της Ουάσιγκτον στράφηκαν εναντίον του υπουργού Δικαιοσύνης, Αμντουλχαμίντ Γκιουλ, και του υπουργού Εσωτερικών της γειτονικής χώρας, Σουλεϊμάν Σοϊλού. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, οι κυρώσεις αφορούν το πάγωμα όλων των περιουσιακών στοιχείων των δύο Τούρκων υπουργών εντός της αμερικανικής δικαιοδοσίας.

Επίσης, στις 10 Αυγούστου, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενέκρινε τον διπλασιασμό των αμερικανικών δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την Τουρκία.

Ως αντίποινα, την Τετάρτη η Άγκυρα ανακοίνωσε πως αυξάνει κατακόρυφα τους δασμούς σε αρκετά αμερικανικά προϊόντα, μεταξύ των οποίων αυτοκίνητα, αλκοολούχα ποτά και καπνικά προϊόντα.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video