ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αλκοόλ: Πώς πρέπει να καταναλώνεται σε βάθος χρόνου για μην κινδυνεύσει η καρδιά

Αλκοόλ: Πώς πρέπει να καταναλώνεται σε βάθος χρόνου για μην κινδυνεύσει η καρδιά

Η επίδραση του αλκοόλ στην υγεία της καρδιάς έχει αποτελέσει θέμα πολυάριθμων επιστημονικών μελετών, με ορισμένες από αυτές να υπογραμμίζουν τα οφέλη και άλλες τις βλαβερές συνέπειές του.

Σε μικρές ποσότητες, το αλκοόλ και ιδιαίτερα το κόκκινο κρασί θεωρείται πως έχει καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες και τη θεωρία αυτή φαίνεται να επιβεβαιώνει και μια νέα βρετανική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση BMC Medicine.

Ωστόσο, ένα νέο και ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο που αναδεικνύει η μελέτη είναι πως οι επιδράσεις του αλκοόλ στην καρδιά εξαρτώνται και από την περιοδικότητα της κατανάλωσης. Η αστάθεια στην κατανάλωση αλκοόλ, ακόμη και με μέτρο, φάνηκε να αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης καρδιακών παθήσεων.

Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές από το Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου και το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν συνολικά 35.132 άτομα για διάστημα 10 ετών. Το δείγμα των συμμετεχόντων περιλάμβανε: άτομα που ακολουθούσαν τις επίσημες κατευθυντήριες οδηγίες που ισχύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με την κατανάλωση αλκοόλ, άτομα που έπιναν περιστασιακά αλκοόλ με μέτρο και άτομα που είχαν σταματήσει την κατανάλωση αλκοόλ.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, μέτρια θεωρείται η κατανάλωση έως και 168 γραμμαρίων αλκοόλ (αιθανόλης) την εβδομάδα για τους άντρες και 112 γραμμαρίων για τις γυναίκες. Ενδεικτικά, ένα μικρό ποτήρι μπίρα 250 ml ή ένα μικρό ποτήρι κρασί περιέχει 8-10 γραμμάρια αλκοόλ.

Το συμπέρασμα που προέκυψε από την ανάλυση των δεδομένων ήταν πως εκείνοι που δεν έπιναν αλκοόλ σε σταθερή βάση είχαν μεγαλύτερο κίνδυνο εκδήλωσης στεφανιαίας νόσου. Αυτό φάνηκε να ισχύει κυρίως για τις γυναίκες και για τα άτομα άνω των 55 ετών.

Η κατανάλωση αλκοόλ χωρίς κάποιας μορφής περιοδικότητα σχετίζεται με τον αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, ενώ η σταθερή κατανάλωση με μέτρο μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την προστασία από καρδιακές παθήσεις, καταλήγουν οι ερευνητές.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video