ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η Μόσχα απειλεί με αντίποινα για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών

Η Μόσχα απειλεί με αντίποινα για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών

Με αντίποινα απειλεί η Μόσχα, αντιδρώντας στην πρόθεση της Αθήνας να προχωρήσει στην απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι «θα υπάρξει απάντηση στην απέλαση με τον ίδιο τρόπο». 

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», σύμφωνα με το οποίο, η Ελλάδα φέρεται να έχει δρομολογήσει την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου στη χώρα άλλων δύο, «ως απάντηση σε παράνομες ενέργειες στις οποίες και έχουν προβεί στην ελληνική επικράτεια, περιλαμβανομένης της απόπειρας αλίευσης και διακίνησης πληροφοριών, αλλά και της προσπάθειας χρηματισμού κρατικών λειτουργών».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κίνηση της Αθήνας είναι μεταξύ άλλων αποτέλεσμα της φερόμενης προσπάθειας των Ρώσων διπλωματών να υπονομεύσουν τη συμφωνία Ελλάδας - ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, στο «μικροσκόπιο» της ελληνικής κυβέρνησης έχουν μπει μεταξύ άλλων κινήσεις απόκτησης επιρροής σε δήμους και μητροπόλεις, καθώς και στο Άγιον Όρος, ενώ γίνεται λόγος και για προσπάθεια παρέμβασης σε ευαίσθητα ζητήματα της χώρας στα Βαλκάνια, ειδικότερα, δε, στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Ερωτηθείς για το δημοσίευμα, ο κυβερνητικός εκρπόσωπος Δ. Τζανακόπουλος δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ότι «η  Ελλάδα στο πλαίσιο μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής θέλει καλές σχέσεις με όλα τα κράτη», αλλά όπως έσπεθσε να προσθέσει, «όλοι οφείλουν να σέβονται και το διθνές δίκαιο, αλλά και εμάς, την ελληνική κυβερνηση και το ελληνικό κράτος». «Στο πλαίσιο αυτό όποτε έχει χρειαστεί έχουν ληφθεί μέτρα και αυτό έχει γίνει και αυτή τη φορά» πρόσθεσε.

«Η ελληνική πλευρά θέλει καλές σχέσεις με όλα τα κράτη, αλλά επιμένει στο εξής: ότι δεν είναι δυνατόν να αποδεχόμαστε συμπεριφορές που παραβιάζουν το ελληνικό δίκαιο και δεν δείχνουν σεβασμό προς το ελληνικό κράτος» επισήμανε, ενώ σε ερώτηση αν υπήρξαν τέτοιες συμπεριφορές απάντησε: «Η εκτίμηση είναι ότι έχουν υπάρξει τέτοιες συμπεριφορές και γι΄ αυτόν ακριβώς το λόγο θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video