Tο ότι οι «φατσούλες», τα emojis δηλαδή, είναι ένας γραπτός κώδικας επικοινωνίας, μια καινούργια γλώσσα, το έχουμε αποδεχθεί. Αν όμως οραματιστούμε έναν ιδεατό κόσμο, στον οποίο θα μπορούμε να διακτινιζόμαστε οπουδήποτε και να μοιραζόμαστε τα συναισθήματα μας στον πραγματικό κόσμο, τότε συνειδητοποιούμε ότι μέχρι να φτάσει εκείνη η στιγμή το μόνο στο οποίο θα αρκεστούμε είναι μια προσομοίωσή μας -ένα μίνι emojiman καταδικό μας- το οποίο θα παίρνει τα συναισθήματά μας και θα τα δείχνει.
Emojiman; Α, είναι ένας καινούργιος όρος που προκύπτει από το «emoji» και το «human».
Η Samsung, η οποία έχει αποδυθεί σε αγώνα δρόμου με την Apple (που εισήγαγε το animoji για το iPhone X, τον περασμένο Νοέμβριο), παρουσίασε το δικό της emojiman με την τελευταία εκδοχή του Galaxy S9. Και μπήκε στον κόπο να εξηγήσει το πώς το δημιούργησε.
Εστίασε στην τεχνολογία της κάμερας αναζητώντας τρόπους με τους οποίους αυτή μπορεί να ιχνηλατήσει εκφράσεις προσώπου. Το αποτέλεσμα ήταν μια κάμερα με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου και την ικανότητα να δίνει τρισδιάστατο αποτέλεσμα, ενώ ιχνηλατεί πάνω από 100 εκφράσεις προσώπου.
Οι χρήστες, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου που είναι γνωστή ως «blend shapes», μπορούν να αναμειγνύουν πολλαπλές εκφράσεις, στη βάση 75 βασικών.
«Και εγένετο το emojiman», το οποίο στην ουσία είναι ένα σκίτσο-καρικατούρα του εαυτού μας, που μπορεί να γελάσει, να κλείσει το μάτι σε κάποιον, να θυμώσει κλπ κλπ.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου