ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Λαγκάρντ: Οι φτωχοί θα πληγούν περισσότερο από έναν εμπορικό πόλεμο

Οι φτωχότεροι είναι εκείνοι που κινδυνεύουν να πληγούν περισσότερο από έναν εμπορικό πόλεμο, προειδοποίησε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, μετά την ανακοίνωση της Ουάσινγκτον ότι θα επιβάλει άμεσα δασμούς στον εισαγόμενο χάλυβα και το αλουμίνιο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Μεξικό και τον Καναδά.

«Σε τελική ανάλυση, αν διαταραχθεί το διεθνές εμπόριο, αν το επίπεδο εμπιστοσύνης μεταξύ των οικονομικών παραγόντων μειωθεί σημαντικά, αυτοί που θα υποφέρουν περισσότερο είναι οι φτωχότεροι» είπε η Λαγκάρντ. Όπως εξήγησε, οι πιο φτωχοί είναι εκείνοι που αγοράζουν καταναλωτικά είδη σε χαμηλές τιμές.

Η Λαγκάρντ βρίσκεται στο Γουίσλερ του Καναδά για τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της G7.

Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να μην παρατείνουν την προσωρινή εξαίρεση που είχαν παραχωρήσει στην ΕΕ, το Μεξικό και τον Καναδά και από την 1η Ιουνίου θα επιβάλουν δασμούς ύψους 25% για τον εισαγόμενο χάλυβα και 10% για το αλουμίνιο.

Η Λαγκάρντ δεν θέλησε να σχολιάσει ευθέως την απόφαση αυτή των ΗΠΑ που ανακοινώθηκε νωρίτερα από τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος. Επισήμανε ότι η παγκόσμια ανάπτυξη έχει επανέλθει στα επίπεδα πριν από την κρίση και φέτος αναμένεται να αγγίξει το 3,9%. «Η ανεργία μειώθηκε σε όλον τον κόσμο, γεγονός θετικό», συνέχισε, προειδοποιώντας όμως για κινδύνους όπως «το κολοσσιαίο παγκόσμιο χρέος, που είναι πιο βαρύ από ποτέ» και κυρίως «για τους κινδύνους γεωπολιτικής και πολιτικής φύσης που υποκινούν μια μεγάλη ανασφάλεια και αστάθεια», αναφερόμενη στις εμπορικές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και των εμπορικών εταίρων τους.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video