ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Σπιτική ζύμη για πίτσα

Πώς θα φτιάξετε τέλεια σπιτική ζύμη για πίτσα μόνοι σας; Ιδού τα μυστικά της, βήμα προς βήμα.

Βήμα 1: Τα υλικά
Θα χρειαστείτε 1 κουταλιά της σούπας ξηρή μαγιά, ½ φλιτζάνι ζεστό νερό, 1 ¼ φλιτζάνι αλεύρι, 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι, ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ¼ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και λίγο σιμιγδάλι.

Βήμα 2ο: Τα «σύνεργα»
Θα χρειαστείτε αρχικά δύο μπολ: Σε ένα μεσαίου μεγέθους, αφού το αλείψετε με λίγο λάδι, θα βάλετε το ζεστό νερό (ιδανική θερμοκρασία οι 43 βαθμοί), την ξηρή μαγιά και τη ζάχαρη. Σε άλλο μπολ, θα αναμίξετε το αλεύρι με το αλάτι. Έχετε μαζί σας ένα πιρούνι, μια επιφάνεια κοπής, ένα μαχαίρι, ένα ταψί και έναν πλάστη.

Βήμα 3ο: Η ένωση
Στο μπολ με το αλεύρι και το αλάτι, θα κάνετε μια τρύπα στη μέση όπου θα ρίξετε το μίγμα με τη μαγιά – είστε σε καλό δρόμο αν αφρίσει. Στη συνέχεια, θα προσθέσετε το λάδι και θα αναμίξετε όλα τα υλικά με ένα πιρούνι.

Βήμα 4ο: Το «δούλεμα»
Μόλις η ζύμη αρχίσει να δένει, ρίξτε σε μια επιφάνεια λίγο αλεύρι, και εκεί πάνω αρχίστε να δουλεύετε τη ζύμη με τα χέρια. Πιέστε με το κάτω μέρος του χεριού σας, μέχρι η ζύμη να γίνει «κολλώδης».

Βήμα 5ο: Το φούσκωμα
Βάλτε τη ζύμη στο μπολ με το λάδι, καλύψτε με μεμβράνη και τοποθετήστε σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος – αυτό μπορεί να πάρει 1 με 2 ώρες. Για να σιγουρευτείτε ότι η ζύμη είναι έτοιμη, πιέστε με το δάχτυλό σας: Αν μείνει σημάδι πάνω της, τότε είστε έτοιμοι να συνεχίσετε. Αν θέλετε να φτιάξετε περισσότερες από μία πίτσες, τώρα είναι που πρέπει να χωρίσετε τη ζύμη σε ισόποσες μπαλίτσες με το μαχαίρι. Τις αφήνετε να ξεκουραστούν και δοκιμάζετε πάλι με το δάχτυλο για να διαπιστώσετε πότε μπορείτε να συνεχίσετε.

Βήμα 6ο: Το άπλωμα
Απλώστε λίγο σιμιγδάλι σε ένα ταψί και βάλτε μια μπάλα ζύμης στο κέντρο. Αρχίστε να απλώνετε με τα χέρια ή με πλάστη και προσπαθήστε να κάνετε την ζύμη λίγο πιο αφράτη στις άκρες. Προσθέστε λίγο σιμιγδάλι ακόμα. Φροντίστε να απλώσετε ομοιόμορφα την ζύμη σε όλο το ταψί (πλην της άκρης που είπαμε προηγουμένως).

Βήμα 7ο: Τα toppings
Η ζύμη είναι έτοιμη. Τώρα μπορείτε να προσθέσετε πάνω της τα αγαπημένα σας υλικά και στη συνέχεια να την ψήσετε στους 250 βαθμούς για 10-15 λεπτά. 

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video