Λαχταριστή χειροποίητη πίτσα με τραγανό μπέικον και αυγά φούρνου
Υλικά
Τρόπος μαγειρέματος
Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς και άλειψε με λίγο λάδι ένα ταψί.
Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε το μπέικον να ψηθεί για περίπου τέσσερα λεπτά.
Αφαίρεσε το μπέικον από το τηγάνι και άφησέ το σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει.
Πασπάλισε με το καλαμποκάλευρο μια επιφάνεια και άνοιξε τη ζύμη σε στρογγυλό σχήμα με διάμετρο 30 cm.
Μετάφερε τη ζύμη στο ταψί και άλειψέ τη με το λάδι.
Πασπάλισε τη ζύμη με το σκόρδο και άπλωσε από πάνω τη μοτσαρέλα, το μπέικον και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Ψήσε στο φούρνο για περίπου 12 λεπτά, αφαίρεσε το ταψί από το φούρνο και πρόσθεσε προσεκτικά τα τρία αυγά, σαν να είναι “μάτια”.
Ξαναβάλε το ταψί στο φούρνο και ψήσε για επιπλέον 10 λεπτά.
Σέρβιρε όσο είναι ζεστή πασπαλίζοντας με τον μαϊντανό και το μπούκοβο.
Υλικά
- 8 φέτες μπέικον
- 1 1/2 κ. σούπας καλαμποκάλευρο
- 1 έτοιμη ζύμη για πίτσα
- 1 1/2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 230 gr μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 3 μεγάλα αυγά
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1/4 κ. γλυκού μπούκοβο
Τρόπος μαγειρέματος
Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς και άλειψε με λίγο λάδι ένα ταψί.
Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε το μπέικον να ψηθεί για περίπου τέσσερα λεπτά.
Αφαίρεσε το μπέικον από το τηγάνι και άφησέ το σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει.
Πασπάλισε με το καλαμποκάλευρο μια επιφάνεια και άνοιξε τη ζύμη σε στρογγυλό σχήμα με διάμετρο 30 cm.
Μετάφερε τη ζύμη στο ταψί και άλειψέ τη με το λάδι.
Πασπάλισε τη ζύμη με το σκόρδο και άπλωσε από πάνω τη μοτσαρέλα, το μπέικον και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Ψήσε στο φούρνο για περίπου 12 λεπτά, αφαίρεσε το ταψί από το φούρνο και πρόσθεσε προσεκτικά τα τρία αυγά, σαν να είναι “μάτια”.
Ξαναβάλε το ταψί στο φούρνο και ψήσε για επιπλέον 10 λεπτά.
Σέρβιρε όσο είναι ζεστή πασπαλίζοντας με τον μαϊντανό και το μπούκοβο.
Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου