Συστατικά
½ κουνουπίδι (περίπου 300 γρ.), κομμένο σε μπουκετάκια
2 κ.γ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
1 φινόκιο
2 κόκκινες πιπεριές
2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
1 κ.γ. κουρκουμά
1 κ.γ. κύμινο
500 γρ.νερό
1 κύβο λαχανικών
1 πρέζα σαφράν
200 γρ. αρακά
χυμό από 1 λεμόνι
½ ματσάκι κόλιανδρο, μόνο τα φύλλα
8 τοματίνια
Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε το κουνουπίδι στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε μέχρι να τριφτεί και να μοιάζει με κόκκους ρυζιού.
Σε ένα γουόκ ή σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
Κόβουμε σε λεπτές φέτες το φινόκιο και τις πιπεριές και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε την πάπρικα, τον κουρκουμά, το κύμινο και ανακατεύουμε με μια κουτάλα όλα τα υλικά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κουνουπίδι, το νερό, τον κύβο, το σαφράν και ανακατεύουμε με την κουτάλα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε με ένα καπάκι και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας και να απορροφηθεί το νερό.
Αφαιρούμε το καπάκι, προσθέτουμε τον αρακά και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς.
Βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, τον κόλιανδρο και τα τοματίνια κομμένα στη μέση.
Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.
(akispetretzikis.com)
Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου