Συστατικά
80 γρ. κακάο σε σκόνη
60 γρ. κορνφλάουρ
250 γρ. γάλα καρύδας
125 γρ. νερό
60 γρ. σιρόπι αγαύης
30 γρ. σιρόπι σφένδαμου
1 κγ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το σερβίρισμα
φρούτα τις αρεσκείας μας( φράουλες και blueberries)
λίγη φυτική κρέμα γάλακτος ή κρέμα καρύδας
Μέθοδος Εκτέλεσης
Κοσκινίζουμε τα στερεά υλικά (το κακάο και το κορνφλάουρ) και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα καρύδας και το νερό ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε το σιρόπι αγαύης, το σιρόπι σφένδαμου και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχόμενα με το σύρμα χειρός για να αποφύγουμε τυχόν σβόλους στο μείγμα μας.
Τέλος, ρίχνουμε και το εκχύλισμα βανίλιας.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, με το σύρμα, για 7-9 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
Μεταφέρουμε σε ποτήρια και αφήνουμε να κρυώσει.
Σερβίρουμε με φρούτα της αρεσκείας μας. Εναλλακτικά με λίγη φυτική κρέμα γάλακτος ή κρέμα καρύδας και blueberries με φράουλες.
(akispetretzikis.com)
Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου