ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Οι γυναίκες στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της δεύτερης Έδρας UNESCO που ιδρύθηκε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Η ενδυνάμωση του ρόλου των γυναικών στην ειρήνη και η προστασία τους κατά τη διάρκεια του πολέμου, μέσω της εκπαίδευσης και της έρευνας, έτσι ώστε αυτές να συμβάλουν στην εμπέδωση ανθεκτικών κοινωνιών, είναι ο κύριος στόχος των δράσεων της δεύτερης Έδρας UNESCO, που ιδρύθηκε και επίσημα πλέον, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Τίτλος της Έδρας είναι «Γυναίκες, Ειρήνη και Ασφάλεια: Οικοδόμηση Δυνατοτήτων και Ανθεκτικότητας μέσω της Εκπαίδευσης και της Έρευνας και επικεφαλής της η επίκουρη καθηγήτρια Διεθνών Σχέσεων Φωτεινή Μπέλλου, του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, της Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Ειδικότερα, η Έδρα επιδιώκει να αναδείξει και να υποστηρίξει, μέσω της εκπαίδευσης και της έρευνας, ένα πολύ συγκεκριμένο θεματολόγιο πολιτικής, που εστιάζει στην ενδυνάμωση του ρόλου των γυναικών σε όλο το φάσμα διαχείρισης κρίσεων και επίλυσης πολεμικών συγκρούσεων συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας εμπέδωσης της ειρήνης.

Το θεματολόγιο «Γυναίκες, Ειρήνη και Ασφάλεια», προβλέπει επίσης την προώθηση από κυβερνήσεις και διεθνούς οργανισμούς της προστασίας των γυναικών κατά τη διάρκεια ενόπλων συγκρούσεων προκειμένου να αποτρέπονται, ή να τιμωρούνται αντιστοίχως, συντονισμένες πρακτικές έμφυλης βίας οι οποίες συχνά χρησιμοποιούνται ως εργαλεία πολέμου κατά του αντιπάλου.

Όπως επισημαίνει η επικεφαλής της Έδρας, επίκουρη καθηγήτρια, Φωτεινή Μπέλλου, «από θεσμικής άποψης, το συγκεκριμένο θεματολόγιο πολιτικής στηρίζεται σε σειρά ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών με ψήφισμα σταθμό το Ψήφισμα 1325/2000 το οποίο στην πράξη κατέστησε την ενσωμάτωση της έμφυλης διάστασης (gender mainstreaming) στη διαδικασία επίλυσης των συγκρούσεων μια ηθική υποχρέωση για όλα τα κράτη και τους διεθνείς οργανισμούς, στη βάση της προάσπισης των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου. Μέχρι τον Μάιο του 2016, 64 κράτη είχαν ανακοινώσει τη σύνταξη Εθνικών Σχεδίων Δράσης, ενώ βασικοί διεθνείς πολιτικοί οργανισμοί έχουν ορίσει Ειδικούς Αντιπροσώπους, προκειμένου να συντονίζουν την εφαρμογή των συγκεκριμένων επιταγών πολιτικής από τους οργανισμούς που εκπροσωπούν».

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video