Η Ουέφα έκανε γνωστή την πέμπτη έκθεσή της (σ.σ μία διαδικασία που ξεκίνησε το 2012) για τη σχέση ποδοσφαίρου και κοινωνικής ευθύνης, εξετάζοντας τα αποτελέσματα των δράσεών της, σχετικά με την ανθρώπινη διάσταση του παιχνιδιού, καθώς και εκείνα στους τομείς της πολυμορφίας, της ένταξης, του περιβάλλοντος, της υγείας, της ειρήνης και της συμφιλίωσης, της αλληλεγγύης και του διαλόγου με τους φιλάθλους.
Η εκστρατεία #EqualGame, όπου η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου επικεντρώνεται σε έναν παίκτη από μία από τις 55 χώρες-μέλη της, που θα αποτελέσει παράδειγμα ότι η αναπηρία, η θρησκεία, η σεξουαλικότητα, η φυλή και το κοινωνικό υπόβαθρο δεν αποτελούν εμπόδια στο να παίζει κάποιος ποδόσφαιρο και να το απολαμβάνει, είναι από τα κυριότερα σημεία της έκθεσης.
«Η εκστρατεία της UEFA που ξεκίνησε τον περασμένο Αύγουστο, είναι ένα ακόμη σημάδι της φιλοδοξίας μας να μεγιστοποιήσουμε τη θετική επίδραση του ποδοσφαίρου. Το #EqualGame στοχεύει να διασφαλίσει ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να συνεχίσει να αναπτύσσεται, βοηθώντας περισσότερους ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη να έχουν πρόσβαση σε αυτό, να παίζουν και να απολαμβάνουν το παιχνίδι», είπε ο πρόεδρος της επιτροπής Κοινωνικής ευθύνης της UEFA, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και της επιτροπής Fair Play, Πίτερ Τζιλιέρον.
Επίσης, μεγάλη αναφορά γίνεται στο πρόγραμμα ποδοσφαίρου και κοινωνικής ευθύνης (FSR), το οποίο διαχειρίζεται τις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις του παιχνιδιού.
Το πρόγραμμα αντικατοπτρίζει την πεποίθηση ότι το ποδόσφαιρο συμβάλλει αποφασιστικά στην προώθηση της κοινωνικής ανάπτυξης και στη δημιουργία μακροπρόθεσμων οφελών για την κοινωνία.
Συνοψίζονται οι προσπάθειες που καταβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής περιόδου 2016/17 για την προώθηση των στόχων κοινωνικής ευθύνης, συμπεριλαμβανομένης της βιωσιμότητας, στην επιχειρηματική διαδικασία της UEFA, ενώ αναδεικνύεται πώς η κοινωνική ευθύνη στο ποδόσφαιρο μπορεί να προωθήσει τη βιώσιμη ανάπτυξη.
«Πιστεύω ότι η UEFA έχει υπερβεί τους στόχους αυτούς», πρόσθεσε ο Τζιλερόν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Στο επίκεντρο βρίσκεται επίσης η εξαιρετική δουλειά που πραγματοποιήθηκε για την προώθηση ενός ενεργού και υγιεινού τρόπου ζωής στο UEFA Euro 2017 Women το περασμένο καλοκαίρι.
Μία καινοτομία που αφορά τον νέο κύκλο 2017-21, προβλέπειτη προσθήκη κριτηρίων ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη διαδικασία υποβολής προτάσεων για τους διαγωνισμούς της UEFA.
Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου