ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΕΡΤ: Μειωμένο ωράριο, νέες αργίες και ειδική άδεια «ovoμαστικής εορτής»

Μειωμένο ωράριο, νέες «αργίες» (όπως η καθιέρωση της 29ης Απριλίου ως ημέρα μνήμης για την επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης), αύξηση των ημερών κανονικής άδειας και καθιέρωση ειδικής άδειας για τους υπαλλήλους για την ημέρα της ονομαστικής τους εορτής.

Αυτές είναι μερικές από τις «πρωτότυπες» προβλέψεις που περιέρχονται στον Νέο Γενικό Κανονισμό Προσωπικού της ΕΡΤ, ο οποίος αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Αναλυτικά:

Το ωράριο των εργαζομένων στην εταιρεία μειώνεται σε 7,3 ώρες ημερησίως.

Παράλληλα, προτείνεται η καθιέρωση αργίας την 26η Ιουλίου, ημέρα εορτασμού της Αγίας Παρασκευής, πολιούχου της περιοχής όπου εδρεύει η εταιρεία.


Επίσης, καθιερώνεται και η 29η Απριλίου, ημέρα που ψηφίστηκε ο νέος νόμος για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, ως ημέρα μνήμης και εορτασμού. Δεν διευκρινίζεται αν θα είναι εργάσιμη ή όχι…

Οι ημέρες της κανονικής άδειας των υπαλλήλων, από τις 26 για το Δημόσιο, αυξάνονται σε 30, ενώ την ημέρα της ονομαστικής τους εορτής οι εργαζόμενοι δικαιούνται άδεια 4 ωρών!

Αν και ο νόμος προβλέπει μόνο ένα άτομο, πλέον 5 μέλη της ΠΟΣΠΕΡΤ δικαιούνται απαλλαγής από την ανάληψη των καθηκόντων τους. Ακόμα, οι πρόεδροι, αντιπρόεδροι και γενικοί γραμματείς των πρωτοβάθμιων σωματείων μελών της ΠΟΣΠΕΡΤ έχουν πρόσθετες από 3 ως 5 ημέρες άδειας μηνιαίως.

Το έργο της ΠΟΣΠΕΡΤ συνδράμουν επίσης 3 υπάλληλοι που αποσπώνται στα γραφεία του σωματείου. Οι συντονιστές και οι υπεύθυνοι έργου προβλέπεται να λάβουν και επίδομα υποδιευθυντή και τμηματάρχη αντίστοιχα, παρόλο που, σύμφωνα με τις μνημονιακές προβλέψεις, η συμμετοχή σε επιτροπές δεν αμείβεται.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης σημειώνει ότι η αργία της 29ης Απριλίου, για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, δεν προτείνεται ως αργία, αλλά για ημέρα μνήμης και εορτασμού, ενώ η αργία της Αγίας Παρασκευής προβλέπεται, λέει, από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα.

Ως προς το ωράριο, ο Π. Καλφαγιάννης υποστηρίζει ότι και παλιότερα οι ώρες εργασίες των υπαλλήλων ήταν 7,3 ώρες, απλά τώρα το διάλειμμα που προβλεπόταν μετατίθεται χρονικά για το τέλος της βάρδιας.


Πηγή: lifenews.gr

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video