ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Δήμος Θερμαϊκού: Μεγάλη δικαστική επιτυχία. Kατοχύρωση 248 στρεμμάτων στην Επανομή για γεωργική χρήση

Δήμος Θερμαϊκού: Μεγάλη δικαστική επιτυχία. Kατοχύρωση 248 στρεμμάτων στην Επανομή για γεωργική χρήση

Νίκη του Δήμου Θερμαϊκού επετεύχθη με την υπ? αριθμ. 293/2018 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε εκδίκαση υπόθεσης σχετικά με τη δυνατότητα αξιοποίησης και χρήσης ακίνητης περιουσίας.


Για τα 247,5 στρέμματα στην περιοχή της Επανομής, αποκτηθέντα το 1994 ως τμήμα αγροκτήματος, παρά τον εξαρχής χαρακτηρισμό τους ως μη οικιστικού χαρακτήρα, εκδηλώθηκε η διάθεση αξιοποίησής τους για τη δημιουργία παραθεριστικών κατοικιών για την εξυπηρέτηση των μελών του Παραθεριστικού Οικοδομικού Συνεταιρισμού «Αγ. Αναστασία».

Το Συμβούλιο της Επικρατείας με τη λήψη της παραπάνω απόφασης, κατ ουσία επιβεβαίωσε το χαρακτηρισμό της συγκεκριμένης έκτασης ως γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας, η προστασία της οποίας ως φυσικό κεφάλαιο είναι συνταγματικώς επιβεβλημένη, εμπίπτοντας στους κανόνες της βιώσιμης ανάπτυξης με τη διατήρηση και την ορθή διαχείρισή της και κατ? επέκταση, αποκλείοντας την οικιστική της εκμετάλλευση.

Για την επιτυχή έκβαση της υπόθεσης, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης, δήλωσε : «Ο μεγάλος αυτός δικαστικός αγώνας που κέρδισε ο Δήμος Θερμαϊκού έρχεται να συνηγορήσει υπέρ της εναρμόνισης των επιλογών αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας προς την προστασία του πρωτογενούς τομέα και συνακόλουθα προς την υπεράσπιση των προοπτικών ανάπτυξης της περιοχής. Αναγνωρίζοντας την τεράστια σημασία και ανταγωνιστικότητα της γεωργίας και των καλλιεργειών στην τοπική οικονομία, αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της ανάγκης για διαφύλαξη της γεωργικής γης και του χαρακτήρα της περιοχής. Υπέρ ακριβώς της ανάγκης αυτής τέθηκε και το Συμβούλιο της Επικρατείας με την απόφασή του και για το λόγο αυτό η ικανοποίησή μας είναι μεγάλη».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video