ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

H συνταγή για σπιτικό ψωμί χωρίς ζύμωμα που είναι viral εδώ και χρόνια

Θέλεις να φτιάξεις στο σπίτι ψωμί τραγανό και πεντανόστιμο, αλλά βαριέσαι να ζυμώνεις. Υπάρχει λύση και η συνταγή είναι πανεύκολη.

Το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει αφού το ψωμί που θα ψήσεις δεν θα έχει τίποτε να ζηλέψει από το χωριάτικο ψωμί που αγοράζεις από το φούρνο.

Και το πιο σημαντικό είναι ότι θα είναι φτιαγμένο από σένα. Το μόνο, που είναι απαραίτητο σε αυτή τη συνταγή, είναι να κάνεις υπομονή και να το αφήσεις στην ησυχία του για 9 τουλάχιστον ώρες.

Να αφήσεις δηλαδή τον χρόνο να κάνει τη δουλειά της ζύμωσης.

Η συνταγή για σπιτικό ψωμί χωρίς ζύμωμα είναι τόσο περιζήτητη στο διαδίκτυο που εδώ και αρκετά χρόνια είναι viral. Είναι ιδανική για όσους έχουν πάρει από φόβο το ζύμωμα.

Μπορείς να το ετοιμάσεις από το προηγούμενο βράδυ, ώστε να έχεις το πρωί φρεσκοψημένο, αφράτο ψωμί.

Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι το σκεύος όπου θα το βάλεις. Θα πρέπει να είναι αντικολλητικό, επειδή ανακατεύεις τη ζύμη, αφήνεις να φουσκώσει και ψήνεις στο ίδιο σκεύος. Προτείνουμε, επίσης, ταψάκι αλουμινίου ή σιλικόνης.

Υλικά (για ταψί με διάμετρο 24 εκατοστά)
  • 330 γρ. αλεύρι από σκληρό σιτάρι
  • 300 ml ζεστό νερό 
  • 1 κουτ. γλυκού μαγιά, ξηρή
  • 1½ κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ανακατεύεις το χλιαρό νερό μαζί με τη μαγιά μέχρι να διαλυθεί μέσα στο ταψί. Ρίχνεις το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατεύεις με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής και μαλακή ζύμη. Καλύπτεις με μεμβράνη και το αφήνεις σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα, να φουσκώσει.

Το ανακατεύεις για να ξεφουσκώσει, το ξανακαλύπτεις με μεμβράνη και το αφήνεις στο ψυγείο για περίπου 8-9 ώρες.

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 220° C. Βγάζεις το ψωμί από το ψυγείο, το αφήνεις για περίπου 30 λεπτά σε ζεστό μέρος να επανέλθει σε θερμοκρασία δωματίου και το ψήνεις ξεσκέπαστο, για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να σχηματίσει μια χρυσαφένια, τραγανή κρούστα. Το καλύπτεις με αλουμινόχαρτο και συνεχίζεις το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά.

Το ξεφουρνίζεις, το βγάζεις από το ταψί και το αφήνεις να κρυώσει.

Δείτε το βίντεο:


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video