ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Γέροντας Εφραίμ: ''Ο Άγιος Παϊσιος κατοίκησε στις καρδιές όλων των Ορθοδόξων''

Γέροντας Εφραίμ: ''Ο Άγιος Παϊσιος κατοίκησε στις καρδιές όλων των Ορθοδόξων''

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Εκδήλωση για την προβολή της ταινίας - ντοκιμαντέρ "Στα βήματα του Αγίου Παϊσιου" πραγματοποιήθηκε χθές, Δευτέρα 7 Μαϊου στο θέατρο Παλλάς στην Αθήνα.

Την εκδήλωση άνοιξε με ύμνους από την Ακολουθία του Αγίου Παϊσίου, η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία με χοράρχη τον κ. Γεώργιο Κωνσταντίνου.

Τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο εκπροσώπησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: "Έχω την ιδιαίτερη ευλογία να εκπροσωπώ τον Μακαριώτατο και να μεταφέρω τα συγχαρητήρια για τις εκδηλώσεις αυτές της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, για την οποία αξίζει έπαινος στη Μονή για το φιλανθρωπικό της έργο αλλά και για ότι κάνει."

"Ο Άγιος Παϊσιος ήταν στην χειροτονία μου σε πρεσβύτερο στο Σινά" - τόνισε φανερά συγκινημένος ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός και Διευθυντή της Πεμπτουσία κ. Νίκος Γκουράρος, ο οποίος αναφέρθηκε στην δημιουργία του ντοκιμαντέρ του Αγίου Παϊσιου.

Λίγο πριν την προβολή του ντοκιμαντέρ τον λόγο έλαβε ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ ο οποίος στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε: "Νομίζω ότι είναι μια μεγάλη ευλογία ότι είμαστε εδώ σήμερα, και προβάλουμε αυτό το ντοκιμαντέρ για τον Άγιο Παϊσιο".

Σε άλλο σημείο ο Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε σε σημεία από την ζωή του Αγίου Παϊσιου, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά: ''Ο Άγιος Παϊσιος κατοίκησε στις καρδιές όλων των Ορθοδόξων''.

Στη συνέχεια ακολούθησε η προβολή του Ντοκιμαντέρ για τον Άγιο Παϊσιο, από την γέννησή του μέχρι και την κοίμησή του.

Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια από την Καππαδοκία, την γενέτειρα του Αγίου Παϊσίου, με τον άρχοντα μαϊστορα της Μ.τ.Χ.Ε. Γρηγόριο Νταραβάνογλου.

Romfea.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video