ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Στην Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής ο πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος

Στην Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής ο πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος

Την ευγνωμοσύνη του για τη στήριξη που παρέχει στο Πατριαρχείο η Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής, εξέφρασε ο πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος, ο οποίος βρέθηκε στην έδρα της αδελφότητας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για να εγκαινιάσει έκθεση αφρικανικής τέχνης.

   Ο πατριάρχης Αλεξανδρείας επισήμανε ότι το 1976, υποδέχτηκε ως νέος διάκονος στο νεοσύστατο τότε, γραφείο Εξωτερικής Αποστολής της Μητρόπολης Λάμπης και Σφακίων, τα πρώτα παιδιά από την Ουγκάντα, δεν μπορούσε, όμως, να διανοηθεί ότι πολλά χρόνια μετά θα ήταν ο ίδιος «πατέρας ταπεινός της Αφρικής».

   Θυμήθηκε, ακόμη, τις επισκέψεις του στην Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής ως μητροπολίτης Καμερούν. «Ευχαριστώ, που ποτέ δεν βρήκα την πόρτα κλειστή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

   Σε ότι αφορά τους λαούς της Αφρικής, τους οποίους διακονεί το Πατριαρχείο, υπογράμμισε ότι σέβεται τις παραδόσεις τους, αλλά πάνω απ' όλα προσπαθεί να τους δώσει «το καθαρό νερό της Ορθοδοξίας».

   Ο πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής ανακηρύχθηκε, τιμητικά, επίτιμος πρόεδρος της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής.

   Στο έργο της αδελφότητας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της, Χαράλαμπος Μεταλίδης, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι στα 55 χρόνια δράσης της κατήχησε και βάφτισε χιλιάδες ανθρώπους, έκτισε σχολεία, ορφανοτροφεία και κλινικές. Ο πατριάρχης απένειμε στον κ. Μεταλλίδη τον Τίμιο Σταυρό του Ευαγγελιστή Μάρκου.

   Η έκθεση που εγκαινίασε ο πατριάρχης περιλαμβάνει αντικείμενα από την καθημερινότητα των ιθαγενών, όπως τόξα, βέλη, μαχαίρια φυλάρχων, ομοιώματα ζώων, μάσκες αρχηγών και μουσικά όργανα.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video