ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Μετά τους πυραύλους η νέα επιχειρηματική ιδέα του Έλον Μασκ είναι οι καραμέλες

Σε νέους επιχειρηματικούς τομείς ετοιμάζεται να μπει ο Έλον Μασκ. Μετά την παραγωγή επαναχρησιμοποιήσιμων πυραύλων, ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων και φλογοβόλων ο mister Tesla, πρόκειται να πουλά και... καραμέλες!

Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε στο Twitter ο Μασκ θα ξεκινήσει τη δημιουργία καραμελοποιίας.

Elon Musk @elonmusk
I’m starting a candy company & it’s going to be amazing
Elon Musk @elonmusk
I’m starting a candy company & it’s going to be amazing
Elon Musk @elonmusk
I am super super serious

Όλα ξεκίνησαν από μια διαμάχη του με τον επίσης δισεκατομμυριούχο Γουόρεν Μπάφετ, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Berkshire Hathaway, μιας εταιρείας χαρτοφυλακίου στην οποία ανήκει η See's Candies.

Σε άρθρο του στο Fortune, το 1999, ο Μπάφετ καθιέρωσε στην οικονομικο-επιχειρηματική αργκό τη λέξη «moat (τάφρος)», αναφερόμενος στο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που έχει μια εταιρεία έναντι μιας άλλης που δραστηριοποιείται στον ίδιο βιομηχανικό κλάδο. Το να έχεις καθιερώσει ένα εμπορικό σήμα, το να έχεις εξασφαλίσει τον έλεγχο μεγαλύτερου μερίδιου στην αγορά, το να έχεις επιτύχει αποκλειστική τεχνολογία, όλα αυτά είναι «τάφροι». Όσο πιο ευρεία είναι η τάφρος, τόσο μεγαλύτερο το ανταγωνιστικό πλεονέκτημά της εν λόγω εταιρείας.

«Νομίζω ότι οι τάφροι είναι κάτι γελοίο» είπε ο Μασκ στους αναλυτές, την περασμένη Τετάρτη, κατά τη δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου της Tesla. «Αν η μόνη άμυνά σου έναντι στρατιών που εισβάλλουν είναι οι τάφροι, τότε δεν θα αντέξεις για πολύ. Αυτό που μετράει είναι ο ρυθμός καινοτομίας, αυτός είναι ο θεμελιώδης αποφαστικός παράγων της ανταγωνιστικότητας» πρόσθεσε.

Μέτοχος της Berkshire Hathaway ρώτησε τον Μπάφετ αν συμφωνεί με τις απόψεις του Μασκ. Ο Μπάφετ υπεραμύνθηκε των δικών του απόψεων, αν και παραδέχθηκε ότι η επιταχυνόμενη τεχνολογική εξέλιξη έχει καταστήσει ευάλωτες τις τάφρους και «υποψήφιες για εισβολή» μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Βεβαίως και πρέπει να εργάζεσαι για να βελτιώνεις την τάφρο σου συνεχώς και να υπερασπίζεσαι την τάφρο σου συνεχώς. Και ο Έλον μπορεί να φέρει, σε ορισμένους τομείς, τα πάνω κάτω» είπε ο Μπάφετ σε συνάντηση της εταιρείας του στην Ομάχα. «Δεν πιστεύω να θελήσει να μας αντιμετωπίσει στις καραμέλες» συμπλήρωσε.

Κατά τα φαινόμενα, ο Έλον Μασκ εξέλαβε αυτά τα σχόλια ως ότι «του πέταξαν το γάντι». Ιδιαίτερα μιας και ο Μπάφετ θεωρεί ότι η τάφρος της See's Candies είναι πολύ μεγάλη στη βιομηχανία της ζαχαροπλαστικής.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video