ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ελληνικής καταγωγής ο 17χρονος υπεύθυνος για το μακελειο με τους 10 νεκρούς στο λύκειο στο Τέξας

Ελληνικής καταγωγής ο 17χρονος υπεύθυνος για το μακελειο με τους 10 νεκρούς στο λύκειο στο Τέξας

Ένας ελληνικής καταγωγής νεαρός ο Δημήτρης Παγουρτζής,  συνελήφθη ως ο βασικός ύποπτος του μακελειού στο λύκειο Santa Fe του Τέξας που έχει έως τώρα απολογισμό δέκα νεκρούς και δώδεκα τραυματίες. Ο 17χρονος, σύμφωνα με τοπικά μέσα της Καρδίτσας, έχει καταγωγή από τον νομό από την περιοχή του Μουζακίου.


Συμμαθητές του ανέφεραν ότι συχνά ο Παγουρτζής έπεφτε θύμα bullying, τόσο από μαθητές, όσο και από καθηγητές. Στη σελίδα του στο Facebook έλεγε ότι σχεδίαζε να καταταχθεί στο στρατό το 2019, ωστόσο εκπρόσωπος του στρατού διέψευσε ότι υπήρχε κάποια εγγραφή του στα αρχεία.Από τις αστυνομικές αρχές διευκρινίστηκε ότι ο μακελάρης χρησιμοποίησε ένα κυνηγετικό όπλο και ένα 38άρι περίστροφο, σκορπώντας τον θάνατο μέσα στο λύκειο. Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι η θερμοκρασία άγγιζε τους 32 βαθμούς Κελσίου, ο νεαρός φορούσε μακριά καπαρντίνα, κάτω από την οποία έκρυβε την καραμπίνα.

Εκτός από τον Παγουρτζή ανακρίνονται άλλα δύο άτομα, ο ρόλος των οποίων στο μακελειό δεν έχει αποσαφηνιστεί.

Διαταραγμένη προσωπικότητα


Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης ο 17χρονος πριν την εισβολή στο σχολείο πόσταρε στο Facebook και μετά από λίγο «κατέβασε», μπλουζάκι που έγραφε  «Born to Kill». Ένας λογαριασμός στο Instagram που φαίνεται να ανήκει στον νεαρό, τον δείχνει να ακολουθεί λογαριασμούς που σχετίζεονται με τα όπλα ό πως «sickguns» ή «gunspictures», καθώς κα άλλους όπως Guns Fanatics, Guns Lovers και Guns Glory. Μόνο τρεις φωτογραφίες είχαν αναρτηθεί σε αυτόν τον λογαριασμό και έδειχναν ένα ψεύτικο πιστόλι μπροστά από μία οθόνη video game, μία φωτογραφία ενός βατράχου και μία φωτογραφία  όπλου μαζί με ένα μαχαίρι και ένα φακό στο κρεβάτι του.

Το «βιογραφικό»  του στο Facebook ανέφερε: YouTube is a Comma Kazi και έδινε οδηγίες πώς να προφέρουν το όνομά του - di-MI-tree-oas pag-OR-cheez – και τους κατηύθυνε να παρακολουθούν βίντεο εκεί.  Στη σελίδα υπήρχε επίσης μία φωτογραφία μίας μαύρης καμπαρντίνας, την οποία φορούσε ο 17χρονος κατά τη διάρκεια του μακελειού. Ήταν μάλιστα διακοσμημένο με διάφορα «στολίδια» τα οποία εξηγούσε στη συνέχεια. Μεταξύ των αντικειμένων που είχε στην καμπαρντίνα ήταν ένας ασπρόμαυρος Σιδηρούς Σταυρός, που  ήταν το υψηλότερο παράσημο ανδρείας του Γερμανικού Στρατού . Στο πέτο της καμπαρντίνας υπήρχε μια κονκάρδα με το σφυροδρέπανο. Σε ένα άλλο post του έγραφε τις φράσεις: «Σφυρί και Δρεπάνι= Επανάσταση»,  Ανατέλλων Ήλιος=Τακτικές Καμικάζι, Σιδηρούς Σταυρός=Ανδρεία, Βαφομέτ=Κακό και  Cthulu= Δύναμη

Ο Παγουρτζής συνελήφθη αμέσως μετά το μακελειό, εν μέσω αναφορών ότι ήταν ζωσμένος και με εκρηκτικά, εκτός από τα όπλα που έφερε μαζί του.  Ο 17χρονος, που έχει τραυματιστεί και ο ίδιος, κρατείται και ανακρίνεται, ενώ όπως επιβεβαίωσαν οι αστυνομικές αρχές διεξάγονται έρευνες στο σπίτι του. 

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, ο δράστης πήρε τα δύο όπλα από τον πατέρα του που τα κατείχε νόμιμα. Δεν γνωρίζω αν ο πατέρας ήταν ενήμερος ότι ο γιος του είχε πάρει τα όπλα», πρόσθεσε. Σύμφωνα με την εφημερίδα Houston Chronicle, ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα κυνηγετικό όπλο, ένα πιστόλι, μια κοντόκανη καραμπίνα και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Σχεδιάζε να αυτοκτονήσει

Ο 17χρονος δράστης σκόπευε αρχικά να βάλει τέλος στη ζωή του, όμως τελικά παραδόθηκε στην αστυνομία, αποκάλυψε ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ."Όχι μόνο ήθελε να διαπράξει την επίθεση αλλά ήθελε και να αυτοκτονήσει αμέσως μετά. Δεν είχε το θάρρος να αυτοκτονήσει" είπε ο κυβερνήτης, επικαλούμενος την έρευνα της αστυνομίας στα ημερολόγια που άφησε ο 17χρονος.

Ο νεαρός εισέβαλε  στην αίθουσα των καλλιτεχνικών του σχολείου, φώναξε «έκπληξη» και άρχισε να πυροβολεί. Αρχικά τραυμάτισε μία μαθήτρια στο πόδι και στη συνέχεια πυροβολούσε αδιακρίτως στο πλήθος των έντρομων μαθητών. Ο απολογισμός του μακελειού έως τώρα είναι δέκα νεκροί -εννέα μαθητές και ένας καθηγητής-  και δώδεκα τραυματίες .

Στο σχολείο βρέθηκαν πολλοί αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί. Αστυνομικοί ερευνούν δύο σπίτια και ένα όχημα που συνδέεται με τον δράστη, όπου βρήκαν επίσης πολλά εκρηκτικά. «Ο ένας από τους λόγους για τους οποίους ανησυχούμε είναι το γεγονός ότι εντοπίσαμε πολλούς διαφορετικούς τύπους εκρηκτικών», εξήγησε ο κυβερνήτης του Τέξας, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων και για βόμβες μολότοφ.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video