ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Βενεζουέλα: 11 νεκροί σε εξέγερση εγκλείστων σε φυλακή

Βενεζουέλα: 11 νεκροί σε εξέγερση εγκλείστων σε φυλακή

Εννέα έγκλειστοι και δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι σκοτώθηκαν και άλλοι 28 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ξέσπασε εξέγερση σε φυλακή στη δυτική Πολιτεία Λάρα της Βενεζουέλας, ανακοίνωσε η υπουργός Σωφρονιστικών Υπηρεσιών της λατινοαμερικάνικης χώρας, η Ίρις Βαρέλα, την Παρασκευή.

Επρόκειτο για τη δεύτερη εξέγερση σε φυλακή της χώρας σε μία εβδομάδα.

Η κατάσταση στο σωφρονιστικό κατάστημα Φένιξ τέθηκε υπό έλεγχο και η εισαγγελία διενεργεί έρευνα, σημείωσε η Βαρέλα. Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν την Πέμπτη, αλλά γνωστοποιήθηκαν από τις αρχές την Παρασκευή.

Η εξέγερση σημειώθηκε 72 ώρες πριν διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές στη χώρα, που παραμένει βυθισμένη σε βαθιά οικονομική κρίση. Ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο διεκδικεί την επανεκλογή του στην αναμέτρηση αυτή.

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Παράθυρο στην Ελευθερία, η οποία επικαλέστηκε μαρτυρίες οικείων των εγκλείστων, μια ομάδα φυλακισμένων απέσπασε το όπλο ενός φύλακα και ακολούθησαν αψιμαχίες και ανταλλαγές πυρών για περίπου 20 λεπτά.

Οι κρατούμενοι που πρωτοστάτησαν στην εξέγερση είναι ανάμεσα στους νεκρούς, διευκρίνισε η Βαρέλα, ενώ οι δύο φύλακες που έχασαν τη ζωή τους υπέστησαν πολλαπλά τραύματα από μαχαίρια, κατά την ίδια.

Την Τετάρτη, ξέσπασε εξέγερση στη φυλακή Ελικόιντ του Καράκας, όπου κρατούνται και πολιτικοί αντίπαλοι της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του Μαδούρο. Δεν αναφέρθηκαν νεκροί στην εξέγερση αυτή.

Η Βαρέλα διευκρίνισε ότι ο Τζόσουα Χολτ, πολίτης των ΗΠΑ, μορμόνος ιεραπόστολος που είχε καταδικαστεί να εκτίσει ποινή φυλάκισης στη Βενεζουέλα και κρατείται στην Ελικόιντ, παραμένει εκεί. Η εξέγερση ώθησε την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να απαιτήσει την άμεση απελευθέρωσή του.

Άλλος ένας πολίτης των ΗΠΑ είναι κρατούμενος στη φυλακή Φένιξ, είπαν εκπρόσωποι της αμερικανικής πρεσβείας στο Καράκας, εκφράζοντας ανησυχίες για την ασφάλειά του.

Η λαθραία διακίνηση όπλων και ναρκωτικών αποτελεί γάγγραινα σε πολλές από τις φυλακές της Βενεζουέλας, που είναι διαβόητες γι' αυτό, αλλά και για τον τεράστιο υπερπληθυσμό κρατουμένων: στα σωφρονιστικά καταστήματα κρατούνται 400% περισσότεροι έγκλειστοι από την ονομαστική χωρητικότητα των υποδομών, σύμφωνα με ΜΚΟ και οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Την 28η Μαρτίου, 68 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά κατά τη διάρκεια εξέγερσης σε φυλακή στη Βαλένσια (βόρεια).

Φωτογραφίες: Agencia EFE


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video