ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Πώς φτιάχνουμε την τέλεια ομελέτα;

Πώς φτιάχνουμε την τέλεια ομελέτα;

Είναι το πιο εύκολο πιάτο για να ξεκινήσεις την ενασχόλησή σου με τη μαγειρική. 

Χρειάζεται ελάχιστα υλικά που σίγουρα θα έχεις στο ψυγείο σου και γίνεται πολύ χορταστικό.

Πώς θα τη φτιάξεις
Για 4 άτομα υπολογίζεις 7-8 αυγά. Τα σπας σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάς με ένα πιρούνι, μέχρι να ενωθούν καλά τα ασπράδια με τους κρόκους.
Αλατοπιπερώνεις και αν θέλεις, προσθέτεις ένα φλιτζανάκι του καφέ, γάλα.
Βάζεις 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνεις σε δυνατή φωτιά.
Αδειάζεις τα χτυπημένα αυγά στο καυτό λάδι και την αφήνεις για 2-3 λεπτά χωρίς να την ανακατέψεις. Με ένα πιρούνι, νασηκώνεις ελάχιστα μια άκρη της με προσοχή για να δεις αν έχει ροδίσει από κάτω και την γυρίζεις για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
Και εδώ είναι τα ωραία… Αν θέλεις να κάνεις το «ζογκλερικό» του αναποδογυρίσματος στον αέρα, θα σου πρότεινα να το αποφύγεις. Εντυπωσιακό αν το καταφέρεις, αλλά… καταστροφή αν δεν πετύχει. Θα μαζεύεις την ομελέτα από το πάτωμα.

Υπάρχουν 2 τρόποι για να ψήσεις την επάνω πλευρά.

1ος τρόπος: Αφού ψηθεί από την κάτω πλευρά, σκεπάζεις το τηγάνι με ένα μεγάλο, ίσιο καπάκι. Πιέζεις πολύ καλά το καπάκι στο τηγάνι. Πιάνεις το τηγάνι με το ένα χέρι σου από τη λαβή του, κρατώντας το καπάκι με το άλλο χέρι. Με μια γρήγορη κίνηση, αναποδογυρίζεις το τηγάνι, ώστε να έρθει από πάνω και το καπάκι από κάτω. Αν ξεφύγει λίγη ρευστή ομελέτα από το πλάι, μην ανησυχήσεις. Απλά, καλό θα είναι να κάνεις την «τούμπα» επάνω από το νεροχύτη σου. Ανασηκώνεις με προσοχή το τηγάνι, αφήνοντας την ομελέτα στο καπάκι, με την άψητη πλευρά προς τα κάτω. Γρήγορα αλλά προσεκτικά αφήνεις την ομελέτα να γλιστρήσει από το καπάκι στο τηγάνι. Έτσι, η άψητη πλευρά θα έρθει σε επαφή με το τηγάνι. Ψήνεις για 1-2 λεπτά και την κάτω πλευρά.

2ος τρόπος: Μόλις ρίξεις τα χτυπημένα αυγά στο τηγάνι, ανάβεις ταυτόχρονα το γκριλ του φούρνου σε δυνατή φωτιά και βάζεις τη σχάρα σε ένα από τα ψηλά ράφια του φούρνου. Μόλις ψηθεί η κάτω πλευρά, μεταφέρεις το τηγάνι στη σχάρα και αφήνεις το γκριλ να ψήσει την επάνω πλευρά. Σε 4-5 λεπτά η ομελέτα θα φουσκώσει και θα ροδίσει. Φυσικά, μη ξεχάσεις να βγάλεις το τηγάνι από το φούρνο με γάντι ή πετσέτα γιατί θα καίει.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video