ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Μάθετε το Σωστό Τρόπο για να Αποθηκεύσετε Χαλιά και Χειμωνιάτικα Ρούχα!

Μάθετε το Σωστό Τρόπο για να Αποθηκεύσετε Χαλιά και Χειμωνιάτικα Ρούχα!

Άνοιξη σημαίνει ανανέωση στην εξωτερική μας εμφάνιση αλλά και αποθήκευση των χαλιών και των χειμερινών ρούχων στο σπίτι για να υποδεχτούμε το καλοκαίρι έτοιμοι και οργανωμένοι! 

Δείτε παρακάτω όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να ετοιμάσετε το σπίτι σας και να το οργανώσετε σωστά.

ΧΑΛΙΑ

Η άνοιξη έχει μπει πλέον  για τα καλά και μιας και σε λίγες μέρες είναι Πάσχα, τώρα είναι η ιδανική περίοδος για να μαζέψετε τα χαλιά σας. Επειδή όμως τα χάλια θέλουμε να τα χαιρόμαστε για χρόνια, θα πρέπει να δώσουμε τεράστια προσοχή ώστε να τα αποθηκεύσουμε σωστά και καθαρά, προφυλαγμένα από τον σκώρο για να μπορούμε να απολαύσουμε ξανά τη ζεστασιά τους το χειμώνα.

Καθαρισμός

1. Εάν συνηθίζατε να πατάτε με τα παπούτσια στα χαλιά, ή έχετε κατοικίδιο, ή για διάφορους λόγους τα χαλιά σας δεν χρειάζονται απλά ένα φρεσκάρισμα το καλύτερο θα είναι να επιλέξετε μια εταιρία καθαρισμού χαλιών για να σας κάνουν ένα βαθύ καθαρισμό.

2. Εάν δεν έχουν καταπονηθεί αρκετά τότε μπορείτε να τα φρεσκάρετε μόνοι σας πριν προχωρήσετε στη φύλαξη.

Πρώτα απ’ όλα θα χρειαστεί να σκουπίσετε με την ηλεκτρική σκούπα το χαλί πολύ προσεκτικά και από τις δυο πλευρές μέχρι να σιγουρευτείτε ότι δεν έχει άλλη σκόνη.
Πασπαλίστε το με μαγειρική σόδα σε όλη του την έκταση. Αφήνετε τη σόδα να δράσει για 2-3 ώρες ή ακόμα καλύτερα για όλο το βράδυ. Το πρωί, σκουπίστε το χαλί καλά με την ηλεκτρική σκούπα. Θα δείτε πόσο μεγάλη διαφορά θα κάνει η σόδα στην όψη του και πόσο ωραία θα μυρίζει.

Tip Για τους τοπικούς λεκέδες χρησιμοποιήστε μια μαλακή βούρτσα με κάποιο διάλυμα καθαρίζοντας απέξω προς το κέντρο. Μην το κάνετε αντίθετα γιατί ο λεκές θα απλωθεί. Επίσης μην το μουλιάζετε αλλά αφαιρέστε ταμποναριστά με ένα μαλακό πανί για να μην εισχωρήσει ο λεκές βαθύτερα στις ίνες.

Δείτε πώς θα φτιάξετε το διάλυμα Θα χρειαστείτε: 8 κούπες νερό, ¾ της κούπας αμμωνία, ¾ της κούπας μαγειρική σόδα, ½ της κούπας λευκό ξύδι, 8 σταγόνες αιθέριο έλαιο. Αναμειγνύετε καλά τα υλικά σε ένα μπουκάλι για ψέκασμα. Ψεκάζετε το χαλί με το διάλυμα. Αν θέλετε να φτιάξετε ένα πιο απλό διάλυμα θα χρειαστείτε νερό, λευκό ξύδι, και λίγο απορρυπαντικό πιάτων. Τρίψτε ελαφριά το χαλί και αφήστε το να στεγνώσει πολύ καλά. Μην το αφήσετε να μουλιάσει στο διάλυμα γιατί μπορεί να αλλοιωθεί το χρώμα του χαλιού. Στα πιο μικρά χάλια ή κιλίμια εάν το επιτρέπουν οι οδηγίες χρήσης βάλτε τα στο πλυντήριο χρησιμοποιώντας το διάλυμα αντί για απορρυπαντικό. 

3. Εάν αποφασίσετε να το πλύνετε μόνοι σας, αφήστε το στη ζέστη τουλάχιστον 2 ημέρες σε οριζόντια θέση για να στεγνώσει καλά.

DON’T μην το τοποθετήσετε απευθείας στον ήλιο για να μην ξεθωριάσουν τα χρώματά του.

Θα πρέπει να είστε απόλυτα σίγουροι ότι έχει φύγει κάθε ίχνος υγρασίας πριν το αποθηκεύσετε.

Tip Μην προσπαθείτε να ξασπρίσετε τα κρόσσια με χλωρίνη γιατί μπορεί να τα καταστρέψετε. Βάλτε σόδα και τρίψτε απαλά με μια μαλακή βούρτσα.

Προστασία από σκώρο

Πριν αποθηκεύσετε τα χαλιά σας θα πρέπει να τα προστατέψετε από τον σκώρο.

DO Τοποθετήστε λευκά χαρτιά περιτυλίγματος πάνω στο χαλί και ρίξτε σκόνη εντομοαπωθητική.

Tip Μην χρησιμοποιήσετε εφημερίδες γιατί με την ελάχιστη υγρασία μπορεί να λερωθεί το χαλί σας από το μελάνι. Με τη χρήση του χαρτιού τα προστατεύετε από την υγρασία, και αποφεύγεται να αλλοιωθεί το χρώμα από τη σκόνη.

DO Μπορείτε να φτιάξετε φυσικό εντομοαπωθητικό βάζοντας σε τούλι αποξηραμένα λουλούδια, μπαχαρικά, δεντρολίβανο, γαρύφαλλο και πιπέρι.

Τυλίξτε το χαλί σε ρόλο και μην το διπλώνετε ποτέ γιατί θα δημιουργηθούν μόνιμες ανωμαλίες στην ύφανση του.

Αποθήκευση

Δέστε το χαλί με 3 σπάγκους.
Τοποθετήστε το μέσα σε ειδικές θήκες. Μια πλαστική θήκη μπορεί να κρατήσει την υγρασία μέσα. Οι υφασμάτινες θήκες είναι καλύτερες γιατί «αναπνέουν».
DO Εάν έχετε ένα παλιό σεντόνι μπορείτε να το τυλίξετε με αυτό.

Τοποθετήστε το οριζόντια και όχι κάθετα. Εάν δεν έχετε χώρο, μια σωστή θέση θα ήταν πίσω από τον καναπέ.

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΡΟΥΧΩΝ

Αν και ακούγεται χρονοβόρο, η πιο σωστή λύση πριν αποφασίσετε να κρύψετε τα χειμωνιάτικα ρούχα σας είναι να τα πλύνετε όλα. Ακόμα και τα ρούχα που δεν φορέσατε αρκετά, σίγουρα θα έχουν σκόνη μετά από τόσους μήνες διπλωμένα ή κρεμασμένα στην ντουλάπα.

Καλό θα ήταν να σιδερώσετε όλα τα ρούχα πριν την αποθήκευση. Τα ρούχα μετά από τόσους μήνες αποθήκευσης θα χάσουν όλη την υγρασία και τις τσακίσεις τους, ειδικά εάν τα αφήσετε έτσι ως τον επόμενο χειμώνα.

DO Βασικός κανόνας για μια σωστή αποθήκευση είναι το μέρος να είναι σκοτεινό, καθαρό, χωρίς υγρασία, και όσο το δυνατόν να αποφύγετε μέρη με υψηλές θερμοκρασίες.

Χωρίστε τα σε ομάδες (παντελόνια, μπλούζες, πουκάμισα, πουλόβερ).

Tip Αν μπορείτε αποφύγετε να αποθηκεύσετε ένα λευκό ρούχο που έρχεται σε άμεση επαφή με ένα σκουρόχρωμο που ενδέχεται να ξεβάψει στην εμφάνιση υγρασίας.

Τα πουλόβερ διπλώστε τα και μην τα κρεμάσετε ακόμα και εάν έχετε χώρο γιατί θα ξεχειλώσουν.

Τα υπόλοιπα διπλώστε τα προσεκτικά τοποθετώντας τα βαρύτερα ρούχα στον πάτο και τα πιο ελαφριά από πάνω, και βάλτε τα με σειρά στις ειδικές σακούλες αποθήκευσης για ρούχα.

 

 

(spirossoulis.com)


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video