ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αυτό είναι το πιο τραγικό εύρημα της Πομπηίας

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, η καταστροφή της Πομπηίας αποτελεί ένα από τα πλέον δραματικά συμβάντα των ιστορικών χρόνων, καθώς μια ολόκληρη πόλη μετατράπηκε εν μία νυκτί σε ένα γιγαντιαίο νεκροταφείο.

Συγκεκριμένα, στις 24 Αυγούστου το 79 μ.Χ. ο Βεβούζιος εξερράγει καλύπτοντας την πόλη που βρισκόταν στους πρόποδές του με τεράστιες ποσότητες λάβας και τέφρας και σκοτώνοντας την πλειοψηφία των περίπου 11.000 κατοίκων της.

Όταν η αρχαιολογική σκαπάνη αποκάλυψε την Πομπηία, οι επιστήμονες βρέθηκαν μπροστά σε ένα πραγματικά τραγικό θέαμα: η πόλη, κάτω από την ηφαιστειακή τέφρα είχε διατηρηθεί σχεδόν ανέπαφη, ενώ τα πτώματα των κατοίκων της εντοπίστηκαν στις θέσεις που τα βρήκε ο πύρινος θάνατος.



Ωστόσο, το πιο τραγικό εύρημα από την καταστροφή της Πομπηίας αποκαλύφθηκε πριν από λίγες ημέρες: πρόκειται για το σκελετό ενός παιδιού, ηλικίας περίπου επτά ετών, ο οποίος εντοπίστηκε στη διάρκεια εργασιών για τη συντήρηση των κεντρικών λουτρών της πόλης.

Ο σκελετός βρέθηκε σε εμβρυακή στάση, γεγονός που αποκαλύπτει της τελευταίες τραγικές στιγμές του παιδιού, όταν προσπαθούσε μάταια να καλυφθεί από την πύρινη καταστροφή.



Παρά τις τραγικές συνθήκες θανάτου του, ωστόσο, οι επιστήμονες δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον σκελετό του παιδιού, καθώς είναι άριστα διατηρημένος και εκτιμούν ότι θα τους επιτρέψει να ανακαλύψουν διάφορα πράγματα για την υγεία και τις συνήθειες των κατοίκων της Πομπηίας.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video