ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Περίπατος από το Τοπ Χανέ στο Λευκό Πύργο από Thessaloniki Walking Tours

Περίπατος από το Τοπ Χανέ στο Λευκό Πύργο από Thessaloniki Walking Tours

Ένα ακόμη περίπατο στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει η ομάδα Thessaloniki Walking Tours από το Τοπ Χανέ έως τον Λευκό Πύργο.

"Ξεκινώντας από τον πυργίσκο του δυτικού τείχους και φτάνοντας μέχρι το διασημότερο τοπόσημο της Θεσσαλονίκης περιδιαβαίνουμε τους αιώνες, ανασύρουμε μνήμες και μοιραζόμαστε άγνωστες ιστορίες μιας πόλης με μακρά διαδρομή και σύνθετη ταυτότητα.

Με οδηγό την αρχαιολόγο και ξεναγό Μαρία Μπουντούκα γνωρίζουμε το δώρο του επιφανέστερου των Σουλτάνων το οποίο κάποτε στέγασε και παράνομους έρωτες, αναζητούμε ίχνη του παραθαλάσσιου τείχους που δεν κατάφερε να σώσει τη πόλη από τους Σαρακηνούς, μετράμε τα λιμάνια που είχε η Θεσσαλονίκη και περιηγούμαστε στο σημερινό λιμάνι όπου το παρόν διαρκώς διασταυρώνεται με τα παρελθόν. Αφηγούμαστε τις ιστορίες που συνδέονται με μια πλατεία που άλλαξε πολλά ονόματα, συναντάμε αυτό που απέμεινε από ένα θρυλικό εστιατόριο, επιχειρούμε να φανταστούμε την αίγλη ενός μυθικού ξενοδοχείου από το μπαλκόνι του οποίου έβλεπαν το ηλιοβασίλεμα ήρωες του Καραγάτση, έναν πλωτό κινηματογράφο που ακόμη τροφοδοτεί το φαντασιακό, εντοπίζουμε το κτήριο μέσα από το οποίο ο Θόδωρος Αγγελόπουλος και ο πρωταγωνιστής του έζησαν μία αιωνιότητα και μία ημέρα και μοιραζόμαστε την εμπειρία του Πύργου των Γενίτσαρων που γλύτωσε παρά τρίχα την κατεδάφιση και γύρω από τον οποίο κάποτε υπήρχε και ο διασημότερος κήπος της πόλης", αναφέρει η Thessaloniki Walking Tours.

Σημείο συνάντησης: Τοπ Χανέ (δίπλα στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης από την οδό Πολυτεχνείου)

Ώρα: 16:30

Συμμετοχή: 10 ευρώ

Πληροφορίες/ κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com& 6978186900-1


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video