ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Μαύρο σκόρδο: Το νέο superfood με τα πολλά οφέλη και την γλυκιά γεύση

Το σκόρδο είναι ένα αγαπημένο και απαραίτητο υλικό στην ελληνική μαγειρική, καθώς δίνει γεύση και... άρωμα στα φαγητά μας.

Τελευταία, ωστόσο, ακούμε όλο και περισσότερο για το μαύρο σκόρδο. Τι είναι όμως
αυτό και γιατί μας απασχολεί;

Είναι μια καινούργια μορφή του γνωστού μας καρπού, που αποτελεί μια από τις τελευταίες υπερτροφές. Το superfood αυτό ήρθε πριν λίγα χρόνια από την Κορέα, όμως πλέον παράγεται και στη χώρα μας. Έχει πλούσια γεύση και πολλές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. 

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια νέα βελτιωμένη βερσιόν του κλασσικού λευκού σκόρδου, και στη γεύση αλλά και στα οφέλη που έχει στην υγεία μας.

Είναι σύμμαχος κατά των ελεύθερων ριζών ενώ τα αντιοξειδωτικά που περιέχει είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού, την πρόληψη και επισκευή των βλαβών στον οργανισμό και την αναστολή της γήρανσης. 




Η S-allylcysteine, συστατικό του φρέσκου σκόρδου και παράγωγο της κυστεΐνης, βρίσκεται σε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στο μαύρο σκόρδο και βοηθά στη μείωση της χοληστερίνης καθώς και στην πρόληψη του καρκίνου. Παράλληλα, προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις.

Η βελτίωση της αρτηριακής πίεσης και της κυκλοφορίας του αίματος, οι αντιμικροβιακές, αντιβιοτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιμυκητιασικές ιδιότητες του, αλλά και έρευνες που δείχνουν μείωση των συμπτωμάτων του Αλτσχάιμερ, κάνουν το μαύρο σκόρδο απαραίτητη προσθήκη στη διατροφή μας για τη βελτίωση της υγείας μας.

Το Down Village, μια πειραματική φάρμα στο Κατηχώρι Πηλίου, είναι από τα λίγα μέρη που παράγουν αυτό το superfood στην Ελλάδα. 

Εξωτερικά το μαύρο σκόρδο διατηρεί τα λευκά φύλλα του κλασσικού σκόρδου και μόνο όταν το ξεφλουδιστεί αποκαλύπτεται το μαύρο του χρώμα. 

Είναι αποτέλεσμα ζύμωσης του λευκού σε υψηλές θερμοκρασίες και υψηλά επίπεδα υγρασίας για περίπου 1 μήνα. Στη συνέχεια, το σκόρδο αφήνεται να οξειδωθεί σε ειδικό δωμάτιο για 45 ημέρες. Δεν προστίθεται κανένα χημικό στοιχείο ή συντηρητικό, καθώς είναι απόλυτα φυσικό προϊόν. Το μαύρο σκόρδο έχει γλυκιά και ευχάριστα καπνιστή γεύση. Η έντονη μυρωδιά και η πικάντικη γεύση του παραδοσιακού σκόρδου έχουν εξαφανιστεί στη διάρκεια της ζύμωσης.

Η γεύση του διαφέρει από αυτή του γνωστού μας λευκού σκόρδου, καθώς έχει αυτή ενός αποξηραμένου φρούτου με υφή τσίχλας.

Πλέον, πολλά ελληνικά εστιατόρια που το έχουν ήδη εντάξει στην κουζίνα τους, ενώ στην αγορά κυκλοφορούν προϊόντα με το μαύρο σκόρδο ως πρώτη ύλη. 




Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε σαλάτες, σάλτσες και σε πολλά άλλα φαγητά ενώ συνδυάζεται μοναδικά και με σοκολάτα! 

Αξίζει μια δοκιμή για να πειστούμε για τη χρησιμότητά του στην υγεία του οργανισμού μας.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video