ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κολομβία: Ξαναρχίζουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες κυβέρνησης-ELN

Κολομβία: Ξαναρχίζουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες κυβέρνησης-ELN

Η κυβέρνηση της Κολομβίας και η οργάνωση ανταρτών Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN) θα ξαναρχίσουν σήμερα στο Κίτο τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις που είχε αναστείλει ο πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος, ανακοίνωσαν τα δύο μέρη την Τετάρτη.

   «Αύριο (σ.σ. σήμερα Πέμπτη) από τις 10:00 το πρωί στο Κίτο (στον Ισημερινό), θα αρχίσουμε τον πέμπτο κύκλο του διαλόγου για την ειρήνη ανάμεσα στην κυβέρνηση και στον ELN», ανέφερε μέσω Twitter η ομάδα των διαπραγματευτών του προέδρου της Κολομβίας.

   Η αντιπροσωπεία του ELN επιβεβαίωσε τη συνάντηση, επίσης μέσω Twitter.

   Η υπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού, η Μαρία Φερνάντα Εσπινόσα, η οποία βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, χαιρέτισε από την πλευρά της με μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το «σπουδαίο νέο».

   Ο Σάντος, ο οποίος θα αποχωρήσει από την εξουσία τον Αύγουστο, επιδιώκει να συνάψει με τον ELN μια συμφωνία ειρήνης παρόμοια με εκείνη που υπέγραψε το 2016 με την ισχυρότερη οργάνωση ανταρτών της λατινοαμερικάνικης χώρας, τη FARC, η οποία έκτοτε αφοπλίστηκε και μετασχηματίστηκε σε πολιτικό κόμμα.

   Μια αμοιβαία κατάπαυση του πυρός που συνήψαν τα δύο μέρη, η πρώτη στην ιστορία, κράτησε 101 ημέρες, από την 1η Οκτωβρίου 2017 ως την 9η Ιανουαρίου 2018. Αλλά δεν ανανεώθηκε, εξαιτίας μιας σειράς βομβιστικών επιθέσεων των ανταρτών που είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν οκτώ αστυνομικοί και 19 στρατιώτες και να τραυματιστούν δεκάδες άλλα μέλη των σωμάτων ασφαλείας και των ένοπλων δυνάμεων.

   Ο Σάντος, ο οποίος ανέστειλε τις συνομιλίες που διεξάγονται από τον Φεβρουάριο του 2017, ανακοίνωσε την Τρίτη πως έδωσε εντολή να ξαναρχίσουν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, αντιδρώντας στη μονομερή εκεχειρία που ανακήρυξε -και τήρησε- ο ELN ενόψει των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής.

   Ο πρόεδρος τόνισε πως καταρχάς τα δύο μέρη θα συζητήσουν «μια νέα εκεχειρία», τη «διακοπή των εχθροπραξιών».

   Ο ELN χαιρέτισε την απόφασή του. «Απαντάμε θετικά στο κάλεσμα του προέδρου Σάντος να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες, με την πεποίθηση ότι είναι καλύτερο να γίνεται ο διάλογος στη βάση μιας αμοιβαίας εκεχειρίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η οργάνωση των ανταρτών.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video