ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Σαουδάραβας πρίγκιπας: Τμήμα ενός «τριγώνου του κακού» η Τουρκία

Ως τμήμα ενός «τριγώνου του κακού», που περιλαμβάνει επίσης το Ιράν και σκληροπυρηνικές ισλαμιστικές οργανώσεις, περιέγραψε την Τουρκία ο ισχυρός πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η αιγυπτιακή εφημερίδα Αλ-Σορούκ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο σαουδάραβας πρίγκιπας κατηγόρησε επίσης την Τουρκία ότι προσπαθεί να επαναφέρει το Ισλαμικό Χαλιφάτο, που καταργήθηκε πριν από σχεδόν έναν αιώνα, όταν κατέρρευσε η Οθωμανική αυτοκρατορία.

Τα σχόλια αυτά αντανακλούν τη βαθιά καχυποψία της Σαουδικής Αραβίας για τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το κόμμα του οποίου, το κυβερνών AKP, έχει τις καταβολές του στην ισλαμιστική πολιτική και ο οποίος έχει κάνει τη χώρα του σύμμαχο του Κατάρ στη διένεξη του τελευταίου με τη Σαουδική Αραβία και μερικά άλλα κράτη του Κόλπου.

Η Τουρκία έχει επίσης εργαστεί τους τελευταίους μήνες με το Ιράν, τον μεγάλο αντίπαλο της Σαουδικής Αραβίας στη Μέση Ανατολή, σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι μάχες στη βόρεια Συρία, ενώ ιρανοί και τούρκοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι αντάλλαξαν πέρυσι επισκέψεις.

Σύμφωνα με την Αλ-Σορούκ, ο πρίγκιπας Μοχάμεντ δήλωσε πως «το σύγχρονο τρίγωνο του κακού περιλαμβάνει το Ιράν, την Τουρκία και εξτρεμιστικές θρησκευτικές οργανώσεις».

Ο πρίγκιπας μίλησε σε διευθυντές αιγυπτιακών εφημερίδων στη διάρκεια επίσκεψής του στο Κάιρο, η οποία ήταν το πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό από πέρυσι που έγινε ο διάδοχος του σαουδαραβικού θρόνου.

Ο ίδιος δήλωσε πως η διένεξη με το Κατάρ μπορεί να διαρκέσει και τη συνέκρινε με το αμερικανικό εμπάργκο στην Κούβα που επιβλήθηκε πριν από 60 χρόνια, όμως υποβάθμισε τις επιπτώσεις της, λέγοντας πως το εμιράτο αυτό του Κόλπου είναι «μικρότερο από έναν δρόμο του Καΐρου».

Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αίγυπτος και το Μπαχρέιν διέκοψαν τις διπλωματικές και τις εμπορικές σχέσεις με το Κατάρ τον περασμένο Ιούνιο, κλείνοντας τις αεροπορικές και τις θαλάσσιες οδούς προς τη χώρα αυτή, που είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγός υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο και φιλοξενεί τη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στην περιοχή.

Ωστόσο ο πρίγκιπας Σαλμάν δήλωσε πως δεν θα απαγορευθεί στο Κατάρ να συμμετάσχει στην αραβική σύνοδο κορυφής που πρόκειται να φιλοξενήσει αργότερα αυτόν τον μήνα η Σαουδική Αραβία.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video