ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ένα νέο «Πάρκο Γειτονιάς» ξεπροβάλλει στην καρδιά της Σταυρούπολης

Ένα νέο «Πάρκο Γειτονιάς» ξεπροβάλλει στην καρδιά της Σταυρούπολης

Ένα νέο «Πάρκο Γειτονιάς» διαμορφώνεται στην περιοχή της Πρόνοιας, που ανήκει στη Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης του Δήμου Παύλου Μελά. 

Πρόκειται για χώρο συνολικής έκτασης δύο στρεμμάτων,  ο οποίος βρίσκεται δίπλα στον παιδικό σταθμό «Ουράνιο Τόξο» (στο παλιό φυτώριο του πρώην Δήμου Σταυρούπολης) και για πολλά χρόνια τελούσε σε αχρησία, παρά τις προφανείς δυνατότητες αξιοποίησής του.

Σε πρώτη φάση τα συνεργεία του Δήμου μπήκαν στο χώρο, αποξήλωσαν και απομάκρυναν τις παλιές εγκαταστάσεις και τα θερμοκήπια, ενώ τώρα συνεχίζεται η διαμόρφωση της έκτασης, έτσι ώστε να δημιουργηθούν και να τοποθετηθούν οι απαραίτητες υποδομές, που θα επιτρέψουν την μετατροπή του σε επισκέψιμο και προσβάσιμο χώρο στους πολίτες.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό του Δήμου Παύλου Μελά «Ομορφαίνοντας τις Γειτονιές μας» που έχει ξεκινήσει τα προηγούμενα χρόνια και έχει στόχο, με επεμβάσεις μικρής και μεσαίας κλίμακας, να αναζωογονήσει συγκεκριμένα σημεία εντός του αστικού ιστού, που έχουν εμφανή έλλειψη πρασίνου. Παράλληλα, τέτοιες δράσεις αποβλέπουν στην αναβάθμιση του δημόσιου χώρου και της ποιότητας ζωής των πολιτών, ώστε οι κάτοικοι όλων των ηλικιών να έχουν ξανά ως σημείο αναφοράς τις γειτονιές τους.

Ο χώρος αναμένεται να παραδοθεί στους πολίτες το επόμενο χρονικό διάστημα, όταν και θα τοποθετηθούν καλλωπιστικά φυτά και δενδρύλλια, παγκάκια και άλλες κατασκευές, ενώ τις εργασίες συντονίζουν και επιβλέπουν ο Δημήτρης Αθάνατος, Εντεταλμένος Σύμβουλος Καθημερινότητας και Άμεσης Επέμβασης και ο Σάκης Λαζαρίδης, Εντεταλμένος Σύμβουλος Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Δράσεων Εθελοντισμού και Πολιτικής Προστασίας, οι οποίοι εξέφρασαν αμφότεροι την ικανοποίησή τους για την ταχύτητα με την οποία εξελίσσονται οι εργασίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video