Το έθιμο λέει ότι τρώμε μπακαλιάρο την Κυριακή, 25η Μαρτίου. Αγοράστε, λοιπόν, τα κατάλληλα προϊόντα για μια συνταγή που θα αναβαθμίσει εξαιρετικά το ψάρι σας.
Υλικά
Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε σε ροδέλες
Κόψτε ροδέλες το κρεμμύδι, το σκόρδο ολόκληρο με τη φλούδα
Τοποθετήστε τον μπακαλιάρο στον πάτο του ταψιού και από πάνω όλα τα υπόλοιπα
Περιχύστε με ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και πιπέρι
Ψήστε για 1 ώρα σε μεσαίο φούρνο
Σε αυτή τη συνταγή μπορείτε να προσθέσετε και 10 ντοματίνια ή ντομάτες
Ξαλμύρισμα μπακαλιάρου
Υλικά
- 1 κιλό υγράλατος μπακαλιάρος
- 1 κιλό πατάτες φούρνου
- 5-6 σκελίδες σκόρδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
- 5-6 ελιές μαύρες (προαιρετικά)
- Λίγο μαϊντανό
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Ξαλμυρίστε τον μπακαλιάρο 2 ημέρες νωρίτεραΚαθαρίστε τις πατάτες και κόψτε σε ροδέλες
Κόψτε ροδέλες το κρεμμύδι, το σκόρδο ολόκληρο με τη φλούδα
Τοποθετήστε τον μπακαλιάρο στον πάτο του ταψιού και από πάνω όλα τα υπόλοιπα
Περιχύστε με ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και πιπέρι
Ψήστε για 1 ώρα σε μεσαίο φούρνο
Σε αυτή τη συνταγή μπορείτε να προσθέσετε και 10 ντοματίνια ή ντομάτες
Ξαλμύρισμα μπακαλιάρου
- Κόψτε τον ξερό μπακαλιάρο σε κομμάτια και πλύντε τα σε τρεχούμενο νερό, να φύγει το πολύ αλάτι
- Γεμίστε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ με δροσερό νερό και τοποθετήστε τον μπακαλιάρο
- Πρέπει να αλλάζετε το νερό κάθε 8 περίπου ώρες, για 2 ημέρες
Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου