ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αποκαλύφθηκαν τα αρχαιότερα τατουάζ στον κόσμο, ηλικίας άνω των 5.000 ετών

Αποκαλύφθηκαν τα αρχαιότερα τατουάζ στον κόσμο, ηλικίας άνω των 5.000 ετών

Η ιστορία των τατουάζ πρέπει να ξαναγραφτεί, καθώς ανακαλύφθηκαν σε αιγυπτιακές μούμιες τα αρχαιότερα τατουάζ με παραστάσεις στον κόσμο. Τα τατουάζ εκτιμάται ότι έγιναν μεταξύ του 3351 και του 3017 π.Χ., γεγονός που τα καθιστά περίπου μία χιλιετία παλαιότερα από ό,τι παρόμοιο είχε βρεθεί έως τώρα.

Ένας άγριος ταύρος, ένα αφρικανικό πρόβατο και ένα μοτίβο με σχήματα S ανακαλύφθηκαν σε ένα ανδρικό και σε ένα γυναικείο σώμα που είχαν μουμιοποιηθεί με φυσικό τρόπο από την έρημο όπου είχαν θαφτεί και βρίσκονται πλέον στο Βρετανικό Μουσείο.

Είναι οι λεγόμενες μούμιες Gebelein, που προέρχονται από την προδυναστική περίοδο, προτού η Αίγυπτος ενοποιηθεί υπό τον πρώτο φαραώ γύρω στο 3100 π.Χ. Είχαν βρεθεί στο νότιο τμήμα της 'Ανω Αιγύπτου, περίπου 40 χιλιόμετρα από το Λούξορ.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον φυσικό ανθρωπολόγο Ντανιέλ Αντουάν του Βρετανικού Μουσείου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό αρχαιολογικής επιστήμης 'Journal of Archaeological Science', σύμφωνα με το BBC και τη βρετανική «Γκάρντιαν», χρησιμοποίησαν τεχνικές τομογραφίας, υπέρυθρης απεικόνισης και ραδιοχρονολόγησης για να μελετήσουν τα τατουάζ.

Η ανδρική μούμια είναι μία από τις καλύτερα διατηρημένες στον κόσμο και εκτίθεται εδώ και σχεδόν 100 χρόνια, από τότε που ανακαλύφθηκε.

Παρόλα αυτά, μόλις τώρα έγινε αντιληπτό ότι κάποιες σκούρες μουντζούρες, τις οποίες έχει στο πάνω μέρος του δεξιού μπράτσου, είναι τατουάζ ενός προβάτου και ενός ταύρου με μακριά ουρά. Το 2012 οι επιστήμονες είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο άνδρας είχε δολοφονηθεί σε ηλικία 18 έως 21 ετών, μαχαιρωμένος από πίσω.

Η γυναικεία μούμια διαθέτει στο μπράτσο της και στον ώμο της τέσσερα μικρά S που είναι δύσκολο να ερμηνευθούν. Πιθανώς αναπαριστούν κάτι που χρησιμοποιείτο σε τελετουργικούς χορούς. Οι επιστήμονες νόμιζαν μέχρι τώρα ότι τα αρχαία τατουάζ περιορίζονταν μόνο στις γυναίκες.

Τα τατουάζ χρησιμοποιούνταν σε πολλούς αρχαίους πολιτισμούς. Έως τώρα τα αρχαιότερα τατουάζ με γεωμετρικά σχήματα (αλλά όχι με παραστάσεις ζώων ή άλλες) είχαν ανακαλυφθεί στην αλπική μούμια που είναι γνωστή ως ο Έτζι των Πάγων και χρονολογείται στην τέταρτη χιλιετία π.Χ., είναι δηλαδή περίπου σύγχρονη με τα τατουάζ των αιγυπτιακών μουμιών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video