ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Πατριάρχης Βουλγαρίας: ''Χάρη στη Ρωσία, ζούμε ελεύθερα εδώ και 140 χρόνια στην πατρίδα μας''

Πατριάρχης Βουλγαρίας: ''Χάρη στη Ρωσία, ζούμε ελεύθερα εδώ και 140 χρόνια στην πατρίδα μας''

Την 140η επέτειο από την απελευθέρωση της Βουλγαρίας από την οθωμανική κυριαρχία κατά το Ρωσοτουρκικό πόλεμο του 1877-1878, θα εορτάσει με πάσα μεγαλοπρέπεια η Εκκλησία της Βουλγαρίας.

Στους εορτασμούς θα συμμετάσχει και ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, μετά από επίσημη πρόσκληση του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ. Νεοφύτου.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας μιλώντας στο Tass για το γεγονός, μεταξύ άλλων τόνισε: "Ευχαριστώ τον Θεό, γιατί εδώ και 140 χρόνια ζούμε ελευθέρα με πίστη στην πατρίδα μας. Αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο του Θεού προς εμάς, διότι ο ίδιος είναι αγάπη και ελευθερία. Τον ευχαριστώ για το έλεος του, ενώ προσεύχομαι για όλους τους ήρωες που έδωσαν την ζωή τους".

Επίσης ο Πατριάρχης Νεόφυτος αναφέρθηκε στις σχέσεις μεταξύ Βουλγαρίας και Ρωσίας, υπογραμμίζοντας ότι "η απελευθέρωση της Βουλγαρίας ένωσε δύο ορθόδοξα έθνη, τα οποία ήταν ενωμένα και με την πίστη τους, και χάρη στη Ρωσία μπορούμε και πιστεύουμε ελεύθερα στην πατρίδα μας"

"Θα είμαστε υπόλογοι στον Θεό για την διατήρηση της ενότητας, γι΄ αυτό και οι κρατικοί ηγέτες των δύο χωρών κατανοούν την σημασία της ενότητας της πίστεως για το καλό των δύο λαών" πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Βουλγαρίας.

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης Νεόφυτος μιλώντας για την επίσκεψη του Πατριάρχη Κυρίλλου στην Σόφια, υπογράμμισε ότι "αναμένω με πνεύμα αδελφικής αγάπης τον Πατριάρχη Κύριλλο για να συλλειτουργήσουμε και να κοινωνήσουμε από το Άγιο Ποτήριο. Η κοινή λατρεία θα είναι το πιο λαμπρό σημάδι της ενότητας, στο όνομα του Κυρίου Ιησού Χριστού".

"Πρέπει να δώσουμε μαρτυρία Χριστού, να δείξουμε σε ολόκληρο τον κόσμο ότι είμαστε μαθητές Του, αλλά και να κηρύξουμε την ενότητα της Μιας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας" συνέχισε ο Πατριάρχης Νεόφυτος.

Κλείνοντας ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας αναφέρθηκε στην ενότητα μεταξύ των αδελφών Εκκλησιών, τονίζοντας ότι "οι σχέσεις πρέπει να είναι στο πνεύμα της Οικουμενικής Ορθοδοξίας."

Romfea


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video