ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Προβολή της ταινίας Underground στο ΤΑΚΙΜ

Προβολή της ταινίας Underground στο ΤΑΚΙΜ

Ζούμε σε μια περίοδο που ο εθνικισμός πανευρωπαικά αλλά και στα κοντινά μας Βαλκάνια βρίσκεται σε έξαρση. Το «Μακεδονικό» είναι μια καθημερινότητα σε πάνελ καναλιών αλλά και ραδιόφωνα με τους εθνικόφρονες να μας καλούν να ενωθούμε απέναντι στους γείτονες που θέλουν να μας πάρουν την Μακεδονία, όλοι και όλες μαζί μια γροθιά ενάντια στους ξένους, τους απολίτιστους, τους εχθρούς.

Εχθροί και οι άλλοι γείτονες οι Τούρκοι. Ξαναβιώνουμε το Μακεδονικό ξαναβιώνουμε και τα Ίμια, 2 σίριαλ σε αρρωστημένη επανάληψη. Και οι εθνικιστικές πολιτικές δυνάμεις εκατέρωθεν να στήνουν χορό καθώς θρέφουν το μίσος μεταξύ ανθρώπων που τίποτα δεν έχουν να χωρίσουν. Μας μιλούν για εθνική ενότητα θέλοντας και οι τρεις αυτοί λαοί να ξεχάσουμε την φτώχεια και την καταπιεση που οι ομοεθνείς μας μας επιφυλάσσουν και να είμαστε πολύ απασχολημένοι να μισούμε ο ένας τον άλλο.
Λίγες ταινίες θα μπορούσαν να ταιριάζουν καλύτερα στο σήμερα. Το συγκλονιστικό «Underground» του Εμίρ Κουστουρίτσα μιλά για τις χαμένες πατρίδες, για τους πολέμους και για τους εχθρούς. Παρουσιάζοντας την παλία και τη νέα Γιουγκοσλαβία το βλέμμα του σκηνοθέτη θρηνεί για το παρελθόν την ίδια στιγμή που ελπίζει για αγάπη και ειρήνη στο μέλλον. Βαλκανική μουσική, έρωτες, πάθη, εμπλέκονται με την πολιτική και την ιστορία της περιοχής σε έναν ξέφρενο χορό.
Πότε θα σταματήσουν αυτά τα Βαλκάνια να υποφέρουν; Όταν οι λαοί τους το αποφασίσουν...
Για να μοιραστούμε όλα αυτά σας καλούμε λοιπόν στην προβολή μας την


Προβολή της ταινίας Underground  (1995), του Kusturica
Μια ταινία γνήσιας βαλκανικής παράνοιας

1995 | Έγχρ. | Διάρκεια: 170'
σκηνοθεσία: Εμίρ Κουστουρίτσα
Η απίστευτη ιστορία μιας κοινότητας ανθρώπων, που μένει κρυμμένη σε ένα υπόγειο χώρο από το 1943 μέχρι το 1991
Κέρδισε τον χρυσό φοίνικα στο φεστιβάλ των Καννών το '95
Κυριακή 25 Φλεβάρη
Στις 7μμ
Στο χώρο ΤΑΚΙΜ

Κατούνη 25, Άνω Λαδάδικα


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video