ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ε.Ε.: Η ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες ξεπέρασε την παραγωγή ενέργειας από καύση άνθρακα το περασμένο έτος

Ε.Ε.: Η ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες ξεπέρασε την παραγωγή ενέργειας από καύση άνθρακα το περασμένο έτος

Η Ευρώπη κατάφερε να παράγει περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, όπως η ηλιακή, η αιολική και η βιομάζα, από ό,τι από καύση άνθρακα το 2017.

Η ανάλυση δεδομένων από την ομάδα κλιματικής πολιτικής Sandbag, με έδρα το Λονδίνο, έδειξε ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ξεπέρασαν οριακά την παραγωγή άνθρακα πέρυσι, με 679 τεραβατώρες, έναντι 669 του άνθρακα.

Ωστόσο, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε η Eurostat, μόνο το 19% της ευρωπαϊκής ενέργειας παράγεται από στερεά καύσιμα όπως ο άνθρακας. Ένα επιπλέον 24% προέρχεται από άλλες πηγές με εκπομπές άνθρακα, όπως το φυσικό αέριο και το αργό πετρέλαιο, γεγονός που σημαίνει ότι η σταδιακή κατάργηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα είναι μόνο ένα βήμα προς τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής.

Επιπλέον, δεν είναι σαφές εάν η χρήση βιομάζας, δηλαδή οργανικής ύλης όπως το ξύλο και τα φυτικά υλικά, για την παραγωγή ενέργειας, παρέχει περιβαλλοντικά οφέλη σε σχέση με την καύση άνθρακα ή άλλων ορυκτών καυσίμων. Διεθνής ομάδα ερευνητών από διάφορα πανεπιστήμια και ινστιτούτα δημοσίευσαν πρόσφατα μια μελέτη, στην οποία εξηγούν ότι ενώ η καύση ξύλου μπορεί να μειώσει μακροπρόθεσμα τις συγκεντρώσεις διοξειδίου του άνθρακα, στην πραγματικότητα θα αυξήσει αυτά τα επίπεδα βραχυπρόθεσμα.

naftemporiki.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video