Σαρακοστή, ημέρες νηστείας και φυσικά από το συνταγολόγιό μας δεν θα μπορούσε να λείπει ο σπιτικός σιμιγδαλένιος χαλβάς. Ας δούμε πώς θα τον πετύχετε:
ΥΛΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ
- ¾ κούπας ελαιόλαδο (όχι τελείως γεμάτο)
- 1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
- 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
- 3 κούπες ζάχαρη
- 4 κούπες νερό
- κανέλα
- μερικά άσπρα αμύγδαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μόλις κάψει ρίξτε το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα και ανακατεύετέ το συνέχεια ώσπου να σκουρύνει το σιμιγδάλι από το καβούρδισμα αλλά όχι πολύ. Σε ένα άλλο σκεύος βράστε τη ζάχαρη με το νερό για δέκα λεπτά και αδειάστε το σιρόπι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι. Ρίξτε αρκετή κανέλα κι ανακατεύετε συνέχεια. Θα καταλάβετε ότι ο χαλβάς είναι έτοιμος όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Βάλτε τον σε φόρμα και μόλις κρυώσει ξεφορμάρετέ τον σε πιατέλα. Πασπαλίστε τον με κανέλα.Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου