ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αποκλείεται να έτρωγες κάποιο από αυτά τα πιάτα

Γαστρονομική ιστοσελίδα είμαστε και όπως μπορείς να φανταστείς οι ορίζοντές μας είναι αρκετά διευρυμένοι όσον αφορά την πειραματική κουζίνα. Θεωρούμε τους εαυτούς μας αρκετά ανοιχτόμυαλους και έτοιμους να δοκιμάσουμε οτιδήποτε γκουρμέ και εξεζητημένο. Μέχρι και εμείς όμως αποκλείεται να δοκιμάζαμε ένα από τα παρακάτω πιάτα!




Τυφλοπόντικας γεμιστός
Έχουμε ακούσει για γεμιστό κοτόπουλο και για γεμιστές ντομάτες. Για γεμιστό τυφλοπόντικα, ποτέ! Οι Ρωμαίοι εξέθρεφαν τα ζώα το χειμώνα μέσα σε πήλινα δοχεία, σε σκοτεινό περιβάλλον, με σκοπό την αδρανοποίηση και κατ’ επέκταση την πάχυνσή τους. Όταν το βάρος τους κρινόταν ικανοποιητικό, έμπαιναν στο φούρνο παραγεμισμένα με μπαχαρικά, μέλι και καρπούς. Η εκτροφή τους αργότερα απαγορεύτηκε, αλλά μέχρι και σήμερα σε κάποια μέρη τής Σλοβενίας ο γεμιστός τυφλοπόντικας θεωρείται εκλεκτός μεζές.




Σάντουιτς με σάντουιτς
Το σάντουιτς εφευρέθηκε από το Βρετανό Κόμη Σάντουιτς, ο οποίος ως οπαδός τής χαρτοπαιξίας, έψαχνε έναν πρακτικό τρόπο να τρώει ενώ παράλληλα έπαιζε χαρτάκι. Μπορεί εσύ να αγαπάς μέχρι και σήμερα την ιδέα του αυτή, αλλά βάζουμε στοίχημα πως στο σάντουίτς σου βάζεις τυρί, ζαμπόν, άντε και καμιά ρόκα αν είσαι πιο γκουρμέ. Το ήξερες όμως ότι το 1861 στο βιβλίο συνταγών τής Μις Μπετόν με τίτλο “Book of Household Management”, υπήρχε συνταγή για σάντουιτς με σάντουιτς; Επρόκειτο για μια βουτυρωμένη φέτα ψωμιού με αλατοπίπερο, τοποθετημένη ανάμεσα σε δύο άλλες φέτες ψωμιού. Φουλ του υδατάνθρακα δηλαδή, όχι αστεία!




Ζελέ σαλάτας
Τη δεκαετία του ’50, ό, τι μπορούσε να γίνει σε μορφή ζελέ, γνώριζε τεράστια επιτυχία. Δώσε στον κόσμο ζελατίνη και παρ’ του τη ζωή! Έτσι πολλά περιοδικά μαγειρικής, άρχισαν να πειραματίζονται, προτείνοντας πληθώρα συνταγών για ζελέ σαλάτας, συχνά μάλιστα με την προσθήκη κρέατος και θαλασσινών.




Σο
Πρόκειται για ένα ιαπωνικό πιάτο, το οποίο έφτιαχναν τον 8ο-14ο αι. προκειμένου να διατηρήσουν για όσο το δυνατό περισσότερο το γάλα. Το έβραζαν τόσο πολύ ώστε να πάρει τη μορφή πάστας και στη συνέχεια δημιουργούσαν ένα τετράγωνο κομμάτι στέρεου γάλακτος. Θεωρούταν εξαίσιο έδεσμα, το οποίο συνήθως απολάμβαναν οι ευγενείς, καθώς μαρτυρούσε το κύρος τους.




Ζελέ από την ουροδόχο κύστη ψαριών
Εάν αυτό το επιδόρπιο τώρα δεν σε κάνει να κατουρηθείς από το φόβο σου, τότε δεν ξέρουμε τι άλλο μπορεί πραγματικά να σε τρομάξει! Πρόκειται για έμπνευση των κατοίκων της Βικτοριανής Αγγλίας, οι οποίοι έβραζαν την ουροδόχο κύστη των ψαριών και στη συνέχεια προσέθεταν νερό, φρούτα, ζάχαρη και χυμό λεμονιού και περίμεναν μέχρι το γλυκό να πήξει για να το… απολαύσουν!

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video