ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η Επιχειρηματική Ηθική ως μέσο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας

Γράφει η Γεωργία Κολεσιώτου
Και ως μέλος του νέου διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κιλκίς, και ως πνευματικό τέκνο του πατρός Επιφανίου Θεοδωρίδη, ιδιαίτερα όμως εξαιτίας της σχέσης μου με την διαιτολόγο-διατροφολόγο Ανθή Ισμήνη Ναούμη Παπασπανού, η οποία αναπτύχθηκε κατόπιν πολλαπλών ομιλιών που διοργανώθηκαν σε διάφορες περιοχές από το σύλλογο καρκινοπαθών Κιλκίς και Παιονίας “ΑΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΣ” σε σχέση με την διατροφή, και οι οποίες ευελπιστώ ότι θα συνεχιστούν, αποφάσισα να παρακολουθήσω την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 την εκδήλωση με θέμα “Ηθική & Επιχειρηματικότητα” που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΕΡΓΙΑΝΝΙΔΗΣ» του Επιμελητηρίου Κιλκίς.

Ο κάθε ομιλητής φυσικά ανέλυσε το θεματικό του πεδίο όσον αφορά στην ηθική και την επιχειρηματικότητα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο που θα μπορούσε. Ερωτήματα πιστεύω ότι δημιουργήθηκαν σε πολλούς παρισταμένους τα οποία δυστυχώς λόγω της μεγάλης χρονικής διάρκειας της εκδήλωσης δεν μπόρεσαν να τεθούν και φυσικά ούτε και να απαντηθούν. 

Ουσιαστική όμως υπήρξε η παρέμβαση του Παναγιώτη Κωνσταντινίδη, συμβούλου της ΑΝ.ΚΙ, θέτοντας το θέμα της ηθικής και της επιχειρηματικότητας υπό ένα διαφορετικό πρίσμα. 

Φυσικά αξίζουν συγχαρητήρια στο Δημήτριο Κατσαρέλλο που μέσα σε καιρούς αμφισβήτησης για το καθετί, συντόνισε μία εκδήλωση με ένα θέμα όχι και το συνηθισμένο που αγγίζει όμως τόσους πολλούς, από τον πιο απλό καταναλωτή, όπως με πολύ απλά κατανοητά λόγια ανέπτυξε η διατροφολόγος Ανθή-Ισμήνη Ναούμη στην εισήγησή της, μέχρι και τον πιο βαθυστόχαστο πολίτη όπως μας ανέφερε ο πατήρ Επιφάνιος Θεοδωρίδης μέσα από την θρησκευτικού περιεχομένου ανάπτυξή του.

Τελικά αποδεικνύεται ότι η ηθική στην επιχειρηματικότητα είναι ένα ποθούμενο, ένα ζητούμενο που “περιβάλλεται” από πάμπολλους παράγοντες που άγουν και περιφέρουν τους επιχειρηματίες, οι οποίοι θα πρέπει πρώτα και κύρια να επιβιώσουν με την εξασφάλιση “του άρτου του επιούσιου” και στη συνέχεια να ακολουθήσει η ανάβαση προς την κορυφή των ηθικών αξιών οι οποίες δυστυχώς ή ευτυχώς την εποχή που διανύουμε για τους περισσότερους είναι το κέρδος (οικονομία) και για πολύ λίγους έως ελάχιστους η πνευματική άνοδος (τιμιότητα).









Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video