ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Συναυλία Νίκου Λαάρη στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλία Νίκου Λαάρη στο Μέγαρο Μουσικής

Μια εντελώς ξεχωριστή εμπειρία πρόκειται να δοκιμάσει το κοινό που θα παρακολουθήσει τη συναυλία του Νίκου Λαάρη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 19 Ιανουαρίου 2018. Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει ο εξαιρετικός και διακεκριμένος πιανίστας περιλαμβάνει ένα μοναδικό αφιέρωμα με συνθέσεις του μεγάλου πειραματιστή John Cage για όλα τα πληκτροφόρα. Και όταν λέμε πληκτροφόρα δεν εννοούμε μόνο το πιάνο, το τσέμπαλο ή το εκκλησιαστικό όργανο, αλλά επίσης το παιδικό πιανάκι ή το «προετοιμασμένο πιάνο», ένα όργανο που δημιούργησε ο ίδιος ο συνθέτης το 1940 και είναι ένα πιάνο του οποίου ο ήχος μεταβάλλεται τοποθετώντας χρηστικά αντικείμενα στις χορδές του.

Ο Τζον Κέιτζ (1912-1992) είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση καλλιτέχνη, κορυφαία φιγούρα της αβάντ-γκαρντ και ένας από τους σημαντικότερους Αμερικανούς συνθέτες του 20ού αιώνα, με βαθιά επίδραση στους ομοτέχνους του. Υπήρξε πειραματιστής συνθέτης και θεωρητικός της μουσικής, φιλόσοφος, ποιητής, εικαστικός καλλιτέχνης, χαράκτης, καθώς και ερασιτέχνης μελετητής και... συλλέκτης μανιταριών. Επηρεάστηκε από ανατολικές φιλοσοφίες συλλαμβάνοντας εκτός των άλλων την ιδέα της «αλεατορικής μουσικής», μουσικής που ελέγχεται από την τύχη.
Στη συναυλία του ο Νίκος Λαάρης θα ερμηνεύσει τα Bacchanale και A Valentine out of Season, έργα για προετοιμασμένο πιάνο, τα ατμοσφαιρικά Dream και In a landscape για πιάνο, τη Σουίτα για παιδικό πιανάκι, το μινιμαλιστικό Souvenir για εκκλησιαστικό όργανο, το Water Μusic, ένα θεατρικό έργο-«περφόρμανς» για πιανίστα, και το HPSCHD, για τσέμπαλο, μαγνητοταινία και προβολή βίντεο από τα διαστημικά προγράμματα Apollo!

 

John Cage: The Keyboards
Στο πιάνο ο Νίκος Λαάρης

στο Μέγαρο Μουσικής: 25ης Μαρτίου & Παραλία

Έναρξη: 21:00
Χώρος: Μ2 – Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ, 5 ευρώ (μειωμένο)


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video