Τα διάσημα σουηδικά κεφτεδάκια φτιάχνονται συνήθως με 2 είδη κιμά, για να έχουν την τέλεια υφή και γεύση. Συχνά σερβίρονται με μια κρεμώδη λευκή σάλτσα από ζωμό δεμένη με αλεύρι και με μαρμελάδα lingonberry (είδος μούρου) και βραστές πατάτες.
Υλικά
Σε ένα μπολ βάζετε τον κιμά, προσθέτετε το κρεμμύδι, το ψωμί με το γάλα, το αβγό, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνετε καλά να ομογενοποιηθούν. Αν το μίγμα σας είναι πολύ σφιχτό προσθέστε λίγο νερό. Πλάθετε κεφτεδάκια.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε μια καλή ποσότητα βουτύρου και τηγανίζετε τα κεφτεδάκια να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και να ψηθούν καλά. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια συνοδεύοντας με πατατοσαλάτα ή πουρέ πατάτας.
Υλικά
- ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό, ανάμικτο
- 250ml γάλα
- 75γρ. ψωμί λευκό, ψίχουλα
- 1 αβγό
- 1 κρεμμύδι
- βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε ελαφρά σε λίγο βούτυρο. Ρίχνετε το ψωμί στο γάλα.Σε ένα μπολ βάζετε τον κιμά, προσθέτετε το κρεμμύδι, το ψωμί με το γάλα, το αβγό, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνετε καλά να ομογενοποιηθούν. Αν το μίγμα σας είναι πολύ σφιχτό προσθέστε λίγο νερό. Πλάθετε κεφτεδάκια.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε μια καλή ποσότητα βουτύρου και τηγανίζετε τα κεφτεδάκια να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και να ψηθούν καλά. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια συνοδεύοντας με πατατοσαλάτα ή πουρέ πατάτας.
Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου