ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

5 κανόνες για να μην ζαλίζεσαι στο αμάξι

Δείτε τώρα τα 5 πράγματα, που πρέπει να ξέρετε για να μην ζαλίζεστε στο αυτοκίνητο και να χαίρεστε πάντα τη διαδρομή χωρίς τα απρόοπτα της ναυτίας.

Σχεδόν σε όλους μας έχει συμβεί να ζαλιστούμε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με αυτοκίνητο. Δεν είναι ντροπή, δεν είναι κολλητικό. Απλά συμβαίνει. Μάλιστα, δύο στους τρεις έχουν πάθει κάποια στιγμή ναυτία, ενώ ένας στους τρεις έχει νιώσει αδιαθεσία. Παιδιά και έφηβοι υποφέρουν περισσότερο από το σύνδρομο της ναυτίας που μπορεί να επηρεάσει ακόμα και τα χρυσόψαρα σύμφωνα με τους ειδικούς. Η ναυτία στο αυτοκίνητο είναι περίπλοκο πρόβλημα. Είναι μία φυσική αντίδραση σε ένα αφύσικο ερέθισμα που δεν μπορεί να θεραπευτεί αν αντιμετωπιστεί ως τέτοιο. Η ναυτία οφείλεται σε αντικρουόμενα μηνύματα που παίρνει ο εγκέφαλος σε σχέση με τη θέση που έχει το σώμα στο χώρο. Κατά το ταξίδι, ο εγκέφαλος παίρνει μηνύματα για τη θέση και κίνηση του σώματος από αισθητήρια όργανα στα μάτια, στο εσωτερικό αυτί (λαβύρινθο), στους μυς, στις αρθρώσεις και στο δέρμα.
Για παράδειγμα όταν γίνονται κινήσεις στο αυτοκίνητο τις ανιχνεύει το εσωτερικό αυτί με το λαβυρινθικό σύστημα ενώ το οπτικό σύστημα με τα μάτια δεν το αντιλαμβάνεται. Τότε ο εγκέφαλος λαμβάνει διαφορετικά και συγκρουόμενα μηνύματα για τη θέση και κίνηση του σώματος στο χώρο. Η κατάσταση αυτή μπορεί να οδηγεί σε ναυτία.
Φανταστείτε ότι κάθεστε στα πίσω καθίσματα ενός αυτοκινήτου και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού διαβάζετε ένα βιβλίο. Το εσωτερικό αυτί όπως και οι υποδοχείς του δέρματος σας, θα ανιχνεύσουν την κίνηση και θα ειδοποιήσουν τον εγκέφαλο. Όμως τα μάτια που είναι προσηλωμένα στο βιβλίο, δεν ανιχνεύουν την κίνηση με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συμπτώματα ναυτίας.


Διαβάστε τους υπόλοιπους κανόνες στο autotriti.gr που μας κοινοποιεί θέματα αυτοκινήτου

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Κεντρική Μακεδονία

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video