Το τηγάνισμα έχει κι αυτό τα μυστικά του και η θερμοκρασία στην οποία τηγανίζουμε διάφορες τροφές παίζει σημαντικό ρόλο.
Σε θερμοκρασία 130-145 βαθμούς τηγανίζουμε πατάτες και λαχανικά.
Σε θερμοκρασία 155-170 βαθμούς τηγανίζουμε βουτυρωμένα η αλευρωμένα.
Σε θερμοκρασία 175-190 βαθμούς τηγανίζουμε μικρού μεγέθους ψαράκια π.χ. καλαμαράκια, κροκέτες κ.ά.
Σε θερμοκρασία 130-145 βαθμούς τηγανίζουμε πατάτες και λαχανικά.
Σε θερμοκρασία 155-170 βαθμούς τηγανίζουμε βουτυρωμένα η αλευρωμένα.
Σε θερμοκρασία 175-190 βαθμούς τηγανίζουμε μικρού μεγέθους ψαράκια π.χ. καλαμαράκια, κροκέτες κ.ά.
Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου